PUBLICITAT

Aposta per un únic cos nacional amb formacions compartides

  • Camp reclama la unificació interparroquial dels agents i un centre per formar tots els cossos especials
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els agents de circulació arriben a Naturlàndia per donar cloenda a la seva diada, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Els agents de circulació van celebrar ahir la seva diada nacional, una jornada impulsada arran de la creació de la nova Llei dels Agents de Circulació, en vigor des de l'any 2005. I precisament aquesta llei és la que ahir es va posar en qüestió, a través del president de la Comissió Interparroquial dels Agents de Circulació i cònsol de la Massana, Josep Maria Camp. El cònsol va reclamar la revisió d'aquesta normativa per tal de millorar i modernitzar el cos, partint de les necessitats actuals, també econòmiques. Per aquest motiu Camp va exposar la necessitat de centralitzar la formació dels cossos així com unificar els set cossos dels agents de circulació de les set parròquies, en un únic cos nacional i centralitzat per un únic equip directiu.

Aquesta segona mesura ha de permetre millorar la tasca dels urbans, «compartint serveis entre parròquies», així com estalviar costos, optimitzant els recursos destinats i «reduint el nombre actual de comandaments», va explicar Camp. A més, seria «més fàcil organitzar vacances i les baixes», va manifestar.

El president de la Comissió, que aquest any finalitza el seu mandat a l'esgotar-se també la seva legislatura comunal, va exposar que aquest ha de ser el camí final, tot i que mentre s'hi arriba cal seguir apostant per unir serveis i costos, posant com a exemple els casos d'Andorra la Vella i d'Escaldes o de la Massana i Ordino. Però en aquest sentit també cal la revisió de la llei, ja que «no permet tampoc fer un cos únic» entre dues parròquies, va lamentar Camp.

Abans de fer qualsevol pas caldrà el consens de tots els cònsols. Camp va exposar que s'haurà de treballar a les reunions conjuntes però de moment ja compta amb el «sí» de Sant Julià. El cònsol Josep Pintat, ahir amfitrió de la diada, va mostrar-se partidari al projecte perquè permetrà «millorar el funcionament actual».

El projecte de Camp, però, haurà d'impulsar-se un cop renovada la Comissió, la qual no podrà estar encapçalada pel massanenc. El cònsol va explicar que deixarà, juntament amb aquesta proposta, diferents recomanacions al nou organisme. Algunes d'elles requereixen també del canvi de la llei del cos, com és el cas de l'actualització de les revisions mèdiques, el canvi de nom del cos i clarificar alguns aspectes com la legalitat o no del fet que els agents portin porres. En aquest sentit Camp va assegurar que jurídicament sí que està permès, però «l'altra cosa és que es vulgui fer», en referència a la necessitat del vistiplau del ministeri d'Interior. El partit socialdemòcrata era contrari a aquesta mesura.

formació unificada entre cossos / Precisament en aquesta voluntat d'unir en la mesura del possible els efectius i agents, el cònsol de la Massana va reclamar ahir que també la formació s'integri dins d'un mateix front. És a dir, que tots els cossos especials del país, Agents de Circulació, Policia, Bombers, Banders, Protecció Civil i fins i tot els privats, es formin en un únic centre i comparteixin coneixements i pràctiques. Camp va definir-lo com un centre de formació nacional i la seva implantació també s'encararia a reduir despeses i optimitzar recursos. El massanenc va explicar que ha vist un centre d'aquestes característiques a la Comunitat Autònoma de Castella la Manxa i que funciona en òptimes condicions.

Finalment, Camp també va informar que properament es renovaran els uniformes dels agents de Circulació. S'unificaran entre parròquies, es reduiran els models i s'utilitzarà amb el blau marí com a color dominant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT