PUBLICITAT

Mig miler de persones tasten la multiculturalitat al Pas

  • El grup de la joventut participa amb plats preparats per als infants
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Plats preparats pels diferents col·lectius, ahir al Pas de la Casa. Foto: ANA / M. T.

Més de 500 persones han participat a l'onzena edició de la Festa de la Multicultura del Pas de la Casa, que es va celebrar ahir al vespre al Centre Esportiu, on van poder degustar la gastronomia de les diferents comunitats de la població i gaudir d'una mostra dels seus espectacles, segons va informar l'ANA. La novetat d'enguany ha estat la participació del grup de la Joventut del Pas de la Casa, que han preparat plats especialment pensats per als infants. Com cada any, la festa ha estat organitzada per l'Associació Proagermanament d'Encamp i va comptar amb la participació de les comunitats espanyola, hindú, portuguesa, francesa i l'Associació de veïns del Pas de la Casa.

Les diferents comunitats van aportar la gastronomia típica dels seus països i van preparar diferents actuacions. La comunitat hindú va preparar com cada any els plats que més han cridat l'atenció, que van estar cuinats a un restaurant de Barcelona.

De la seva banda, els residents portuguesos van preparar diferents plats centrats enguany amb carn de porc, a més de pastissos típics de les diferents regions de Portugal. Nelson Pinto va explicar que la festa és molt positiva però considera que potser la gent hauria de sortir abans de la feina perquè no s'hagi de preparar tant a corre-cuita.

En el cas dels francesos, Michel Riart va explicar que ofereixen plats tant dolços com salats, moltes varietats de formatges, i diversos postres, que es preparen en diferents restaurants del Pas de la Casa.

La comunitat espanyola va preparar embotits, truites, gambes, paella i diversos postres típics. Una de les responsables de la comunitat, va dir que es tracta d'una festa molt arrelada tot i que els agradaria que la gent del poble participés una mica més.

Finalment, Òscar Ramon, de l'Associació de Veïns del Pas de la Casa, va explicar que la gràcia de la festa és que cadascú prepara el que menja habitualment a casa seva i ho porta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT