PUBLICITAT

El Govern haurà de pagar 4 dels 12 milions que costarà el nou Lycée

  • El Collège «serà ecològic» i disposarà d'un centre cultural amb «una gran sala de reunions i d'exposicions»
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Santamarta, al seu despatx del Lycée. Foto: ANA / J.A.G.

El director del Lycée Comte de Foix, Josep Santamarta, va informar que la construcció del nou Collège a Encamp podria costar al voltant de 12 milions d'euros. D'aquests, vuit els aportarà el Govern francès i quatre l'andorrà. Aquesta quantia econòmica que haurà d'assumir l'Executiu correspon a l'edificació de la «plataforma» sobre la qual s'hauria de construir l'edifici que, tal com va avançar el director del Lycée, «serà ecològic» i disposarà a més d'un centre cultural amb «una gran sala de reunions i d'exposicions».

Santamarta va afirmar a l'ANA que la qüestió econòmica es podria desencallar els pròxims mesos. De fet, de moment ja s'ha rebaixat el cost total del projecte, ja que fa un any el propi director del centre va assegurar que aquest seria d'entre 15 i 20 milions d'euros.

Pel que fa a la construcció, Santamarta va assenyalar que «estem a l'espera de la decisió final els mesos pròxims i no té perquè ajornar-se». Un cop aprovat l'inici de la construcció, les obres duraran al voltant de tres anys. El terreny, ubicat a l'entrada d'Encamp, queda soterrat i cal que sigui aixecat, una mesura que l'Executiu vol aprofitar per realitzar una zona d'aparcaments.

Les discussions pel terreny i la necessitat d'adequar-lo per deixar l'edifici fora de qualsevol perill d'inundacions, així com el projecte de construcció ecològica i la inclusió del centre cultural també han fet retardar l'obra, va explicar el director del Lycée.

saturació d'alumnes / Santamarta va subratllar la importància de la construcció d'aquest nou centre ja que si continua creixent el número d'alumnes inscrits es faria necessari posar al pati del Lycée mòduls prefabricats de forma «temporal», va alertar Santamarta, ja que no hi haurà espai a l'edifici actual d'Andorra la Vella. Cal constatar que la construcció del nou Collège podrà acollir al voltant de 450 alumnes de l'escola de Secundària d'ensenyament francès.

Santamarta va manifestar que fins aquest curs la qüestió d'una possible construcció de mòduls «no s'havia pensat mai» però en els darrers anys l'increment d'alumnes ha estat destacat. La progressió ha arribat al seu punt àlgid aquest mateix curs, en què pràcticament s'han superat els 1.500 alumnes formant-seal centre escolar.

El director del Lycée va explicar que en part es deu a «l'ampliació de l'ensenyament professional, de 220 a 350 alumnes» a més de la del Collège de 700 a 1.000 alumnes i del Lycée tecnològic, de 450 a 500.

El director del centre francès es jubila aquest any. Abans, però, haurà d'intentar solucionar el conflicte existent entre els seus professors, que darrerament han reivindicat amb una vaga la seva crítica als possibles canvis que s'introduiran a partir de la signatura del proper conveni entre els governs andorrà i francès respecte a l'ensenyament francès al Principat. Una de les principals preocupacions dels docents era la possible reducció de la prima que perceben, passant d'un 40 a un 20%. Amb tot, però, Santamarta va enviar aquesta mateixa setmana un missatge de «tranquil·litat» als professors a l'espera de la concreció del conveni.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT