El malefici continua

• El River cau en el primer partit de semifinals a Tíjola i haurà de vèncer demà per tornar al Principat amb garanties
TÍJOLA

Sánchez i Johnson defensen ahir la possessió almerienca, conduïda per Matemalas, amb la pilota.

El malefici almerienc continua, i el River Andorra va tornar a encaixar una derrota contra un Promobys Tíjola que va basar el seu triomf en l'encert que sí van tenir ells i del que no va disposar el conjunt andorrà durant els últims dos quarts de partit. D'aquesta manera, amb el 77-62 d'ahir, la sèrie de semifinals comença malament per al conjunt del Principat, que de tota manera té demà una nova oportunitat per sumar una victòria i tornar a casa amb l'eliminatòria empatada, i amb les garanties intactes de passar ronda al pavelló de Govern, ja la setmana vinent. Això sí, el malefici dels andalusos, de moment, segueix intacte.

Per guanyar un matx d'aquest nivell el que un equip necessita és un treball de conjunt metòdic en què tothom aporti el seu gra de sorra. Així mateix, això ha d'anar acompanyat amb una dosi de sort i fortuna que ahir el River no va tenir. Si els andorrans van fer una primera part de gran nivell on el Tíjola va anar a remolc sempre, tot i marxar al descans per davant 35-33, els dos últims quarts el vaixell del Principat va començar a fer aigües quan veia que les cistelles no entraven i que el seu rival anava per feina.

El River va iniciar el duel amb tanta força que aviat es va posar en el marcador amb un favorable 2-8 que va ser després 2-13 i fins i tot 6-19, però els locals, que no estaven per regalar res, van fer un parcial de 7-0 que va deixar el final del primer quart 13-19 a favor dels visitants. Al segon quart, quan s'esperava que la cosa continués igual, el River gestionava el seu avantatge com podia, però un altre parcial dels locals, ara de 6-0, situava el marcador 24-23. Amb tot, els homes de Joan Peñarroya reaccionaven amb un parcial de 0-5 al seu favor (24-28), i una mica més tard amb altre 0-5 que deixava el matx en 28-33. Però el Tíjola no havia dit l'última paraula abans del descans, i un 7-0 contundent va deixar la situació 35-33 per als locals.

La represa va ser el principi del fi. El River es va mantenir sempre al darrere i no aconseguia reduir les distàncies ni tan sols acostar-se als números dels andalusos, que continuaven amb el seu treball ofensiu amb claredat. Els andorrans, per contra, es topaven amb una manca d'encert que estava sentenciant-los, i que va resultar clau.

Les distàncies ja eren grans, de fins a deu punts, i el River no despertava. Jugadors en altres partits fonamentals, com James Holmes, ahir no van fer ni un punt (0 de 4 en tirs de camp), mentre que Matalí en sumava només 5 punts i Ros 6. Les situacions franques no entraven, i així no es podia anar més enllà. El Tíjola va posar la seva marxa sense fre i el tercer quart es va tancar amb els andalusos a 11 punts (57-46), i en el quart definitiu no va canviar res. Tot quedava disposat per un altre dia: demà a les 20.00, el segon partit.