PUBLICITAT

Juarez abandona l'esquí «perquè veig que no arribo on voldria»

  • «He donat bon exemple i em quedo amb això», diu l'andorrana, de 20 anys, en el comiat
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sofie Juarez, ahir, emocionada després de manifestar públicament la seva renúncia a l'esquí d'alta competició, a la seu de la FAE. Foto: ÀLEX LARA

Ja era públic però ahir es va fer oficial. Sofie Juarez, amb només 20 anys, diu adéu a la competició del màxim nivell d'esquí alpí. Les raons de la jove esquiadora són una barreja entre personals i esportius, però tot comporta una baixa sensible a l'equip nacional de la FAE. Ho deixa, segons les seves paraules, «perquè veig que no arribo on voldria», i el rerefons d'aquesta declaració són dues temporades en què la seva evolució s'ha quedat estancada. Amb tot, creu que ha complert: «He donat bon exemple i em quedo amb això». «No em veig amb cor de continuar donant-ho tot», hi va afegir.

«Hi ha dos tipus de persones, les que el seu repte és obtenir una bona posició, i les que el seu repte és progressar com a persona. Jo sóc de les que volen progressar com a persona». Aquesta declaració va emmarcada en el seu futur: estudia INEF a Font Romeu i vol estar vinculada al món de l'esport, però des d'altra vessant. Sofie Juarez, que ha estat olímpica per Andorra en els passats Jocs de Pequín del 2008, considera que la seva vida personal ha d'ocupar ara un espai més important, i per això marxa. Això sí, ho va fer agraint molta gent tot el suport que ha rebut fins ara, des dels membres de la FAE, fins companys i amics, passant per la marca Atomic que li proporcionava tot el material, i fins i tot el Govern i les institucions que han apostat per ella durant els últims anys.

Juarez va afirmar que aquesta decisió la va prendre el dia del seu aniversari, i que no hi havia pensat durant la temporada. Preguntada per si ha estat massa la pressió de competir a l'alt nivell i les exigències de resultats, l'andorrana va dir que la pressió «te la poses tu», i hi va afegir: «Sempre m'he posat bastant pressió a mi mateixa».

LA PORTA DE LA FAE, OBERTA / La FAE, a través del seu president, Albert Coma, va afirmar ahir durant l'anunci públic de l'adéu de Juarez que pot tornar «quan vulgui», i fins i tot ella va deixar la porta entreoberta: «No descarto que ho trobi a faltar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT