PUBLICITAT

Govern 'solvent i preparat'

  • El cap de l'Executiu nomena els set ministres del seu gabinet i assumeix «temporalment» la cartera de Cultura
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Al cos de l'article, el cap de Govern, Toni Martí, saluda el síndic general després de prometre el càrrec. A la galeria, els consellers es fotografien amb Martí a les escales de Casa de la Vall, ahir Foto: TONY LARA

Un Govern de «gent solvent, preparada, amb experiència i implicada amb el futur d'Andorra». Amb aquestes paraules va definir Toni Martí el seu gabinet ministerial, després de prometre el càrrec com a cap de Govern i anunciar el nom dels set ministres que l'acompanyaran al capdavant de l'Executiu. Un anunci que, de fet, venia a confirmar una informació que ja havia avançat aquest rotatiu: Jordi Cinca serà el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Alcobé; d'Economia i Territori; Gilbert Saboya, d'Afers Exteriors; Marc Vila, de Justícia i Interior; Roser Suñé, d'Educació, Esports i Joventut; Cristina Rodríguez, de Salut i Benestar, i Francesc Camp, de Turisme i Medi Ambient. Per ara, i de manera «temporal», el mateix Martí assumirà la cartera de Cultura.

Toni Martí va prometre el càrrec de cap de Govern ahir al migdia, a Casa de la Vall, davant del Consell General. A l'acte, el van acompanyar representants dels comuns de les set parròquies, els futurs ministres, gent de l'entorn de Demòcrates per Andorra, autoritats diverses, i també nombrosos amics i familiars.

En el discurs de presa de possessió, Martí va reiterar l'agraïment per la confiança que la ciutadania ha dipositat en la seva persona, en un moment que és complicat per la conjuntura global de crisi econòmica i l'esgotament del model propi. En aquest punt, el nou cap de Govern va voler llançar un missatge de reciprocitat pel que fa a la confiança: «Un país és molt més que una conjuntura econòmica, un país som la seva gent».

Així, malgrat les circumstàncies, Martí va pronunciar paraules d'optimisme i d'esperança en el futur que es pot construir des de l'esforç col·lectiu.

Tal com havia fet els dies anteriors, durant el debat d'investidura, Martí va parlar de consens, referit a la voluntat de diàleg tant amb l'oposició parlamentària com amb els agents econòmics, socials i culturals. A més, després de remarcar que «no s'ha escollit un líder, sinó tot un equip de persones», Martí va nomenar els set ministres que, de moment, l'acompanyaran a l'Executiu: Jordi Cinca, Jordi Alcobé, Gilbert Saboya, Marc Vila, Roser Suñé, Cristina Rodríguez i Francesc Camp.

CULTURA, EN UNA SETMANA / Aquests últims dies hi ha hagut diverses especulacions sobre el nom del futur ministre –més aviat, futura ministra– de Cultura. Ara bé, contràriament al que s'hauria pogut imaginar, el nomenament del gabinet ministerial no va servir per desvelar la incògnita.

Ara per ara, és el mateix Toni Martí qui assumirà aquesta cartera, en espera de trobar la persona adient per al ministeri. Martí espera tenir-ho tancat «la setmana vinent o, a tot estirar, d'aquí a 15 dies». La persona que assumeixi Cultura, va afegir el cap de Govern, també s'encarregarà d'altres departaments –en aquest sentit, Martí no va concretar de quins departaments es tracta.

Si bé en un principi s'havia parlat d'un Govern amb només sis o set ministres, «finalment s'ha entès que faltava un vuitè ministre», va dir Martí. I és que, segons va afegir, «no tot girarà al voltant del cap de Govern, sinó de l'equip, i els dossiers que hi ha damunt la taula són molt importants». Finalment, el cap de l'Executiu es va comprometre a ser transparent i a sortir dels despatxos «per copsar la realitat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT