PUBLICITAT

Un miler de treballadors menys al febrer

  • Els empleats de la construcció decreixen en picat en una tendència del 16,6%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El nombre d'assalariats ha continuat disminuint al mes de febrer, situant-se als 39.465, i provocant que la tendència anyal sigui del -2,5%, segons les dades que va fer públiques ahir el departament d'Estadística. El sector més afectat és el de la construcció, amb una tendència anyal d'una disminució del 16,6% de treballadors, mentre que l'hoteleria i altres activitats socials confirmen una tendència positiva. Aquest nombre d'assalariats és gairebé un miler menys que en el mateix mes de l'any passat on la xifra se situava en 40.433 treballadors. En aquest sentit també cal assenyalar que al febrer de l'any passat, la reducció d'aquest nombre d'assalariats va ser més nombrosa ja que van ser més de 1.5000 treballadors els que es van reduir en la massa salarial entre febrer del 2009 i el mateix mes de l'any passat.

Les dades mostren que el nombre d'assalariats al febrer és de 39.465 persones. Els sectors turístics com l'hoteleria i altres activitats socials, que inclouen les pistes d'esquí, confirmen una tendència anyal positiva del 2,3% i el 3,5%, respectivament. Els sectors de sistema financer, personal domèstic i agricultura, es recuperen també amb un 2%, 3,1% i 4,8% anyal respectivament.

Pel que fa a la massa salarial, se situa al febrer en 75.450.397 euros. Estadística assenyala que tot i augmentar en un 0,1% en tendència mensual, està reduint-se en un -1,5% en tendència anyal. A part de la construcció, els sectors més afectats per les reduccions de massa salarial són els del comerç al detall i indústries manufactureres. En canvi, els sectors agricultura, sistema financer i personal domèstic creixen en massa salarial amb una tendència anyal del 7,2%, 5,4% i 3,6%, respectivament.

D'altra banda, Estadística ha posat de relleu que el salari mitjà total és de 1.911,83 euros per aquest mes, de manera que s'estabilitza amb una tendència anyal nul·la. El salari mitjà creix en els sectors de sistema financer amb el 4% i en construcció amb una tendència anyal del 3,4%. En canvi, hi ha dos sectors que redueixen els seus salaris mitjans: altres activitats socials i producció i distribució d'energia elèctrica H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT