PUBLICITAT

L'eix de Meritxell guanyarà 140 places de pàrquing a l'estiu

  • El Comú invertirà 114.000 ? per habilitar aparcaments al costat de Pyrénées
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La zona on s'habilitaran les noves places d'aparcament, ahir Foto: ANA / J.A.G.

un acord amb els privats que gestionen els terrenys de l'Alsinar, al carrer Doctor Molines, la zona adjacent que porta als aparcaments de Pyrénées, permetrà l'habilitació d'unes 120 places noves d'aparcament pensades per als ciutadans però sobretot pels turistes i compradors de l'avinguda Meritxell. Aquestes noves zones per als vehicles se sumen a la vintena que tornaran a habilitar-se a la part de darrera de la plaça Rebés, un espai ara ocupat per la constructora d'un edifici d'habitatges que està a punt de finalitzar. D'aquesta manera la Corporació afegirà prop de 140 noves places d'aparcament a l'eix comercial.

L'habilitació dels pàrquings estarà enllestida amb l'inici de l'estiu. La Cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va explicar que la intenció és inaugurar l'espai de l'Alsinar, que s'anomenarà aparcament del Trillà, el dia de la festa del Poble, que serà el proper 24 de juny. L'espai ocupa 2.817 metres quadrats i es realitzaran aparcaments verticals amb barrera, seguint la tipologia de l'aparcament Central i del Tobira. L'acord s'ha establert amb Casa Molines i estipula l'arrendament dels terrenys per part del Comú fins l'any 2016. La inversió que haurà de realitzar la capital serà de 114.000 euros, que pretén anar amortitzant amb la recaptació generada per la zona blava pertinent.

Amb aquestes prop de 140 places noves de pàrquing la capital pretén solucionar la mancança d'aparcaments al principal eix comercial de la parròquia, amb la voluntat també de «dinamitzar» el comerç» i reactivar l'activitat, va manifestar la cònsol. L'actuació comunal està avalada per l'oposició malgrat la inversió econòmica que s'haurà de realitzar, i que no estava prevista al pressupost d'aquest any.

Malgrat l'aprovació, l'oposició va reiterar ahir la necessitat d'actuar també en d'altres zones on la mancança d'aparcaments és especialment preocupant, com és el cas de la zona residencial de Ciutat de Valls i de l'avinguda de Príncep Benlloch, segons va exposar Pere Cervós. Respecte a aquesta segona zona Cervós va alertar que cal «no adormir-se ja que abans era un eix comercial i ara està mort».

Ferrer va informar en aquest sentit que malgrat la voluntat «no hi ha espai» però que s'està treballant per millorar les connexions dels vianants pensant també en els conductors de vehicles. Un exemple, va explicar la cònsol, és la connexió vertical que s'està acabant de concretar amb un privat per unir amb escales i amb ascensor Príncep Benlloch i la Baixada del Molí. a la zona de la Quirola. El projecte sobre paper ja està enllestit i ja hi ha previst destinar una part del pressupost aquest any.

parc infantil a la plaça del poble / D'altra banda, i pensant també en la dinamització de l'eix comercial, el Comú instal·larà les properes setmanes un nou parc infantil a la plaça del Poble, el qual complementarà el ja existent. S'ubicarà a sobre de l'aparcament Vinyes i constarà de diverses «grans estructures prefabricades amb diversos jocs per als infants», va explicar la Cònsol.

El cost de la instal·lació serà de 41.000 euros, tot i que una part ha estat subvencionada per BancSabadell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT