PUBLICITAT

L'objectiu: estudiar aquí

  • Un de cada quatre estudiants es queda al Principat per cursar els seus estudis universitaris, la UdA va obrir les seves portes per informar de les seves carreres
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els assistents en el dinar a la plaça de la Germandat, ahir. Foto: ANA / DIANA PÉREZ

Uns 500 alumnes dels tres sistemes educatius van participar ahir al migdia en la Diada universitària que es va organitzar per donar a conèixer les instal·lacions de la Universitat d'Andorra, segons va informar l'ANA. L'objectiu és que el màxim d'alumnes andorrans es quedin al país i cursin alguna de les especialitats que ofereix l'UdA, totes elles adaptades a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, EEES. Fins al moment només un de cada quatre universitaris es queda al país per seguir estudis presencials. Per al pròxim curs l'UdA ofereix quatre bàtxelors presencials, dos virtuals, dos estudis d'ensenyament professional superior, un doctorat, i l'accés a la universitat per a majors de 25 anys. El coordinador del rectorat, Miquel Nicolau, va explicar que la finalitat és fer entendre als estudiants que els estudis andorrans tenen la mateixa sortida que els que es fan a qualsevol altra universitat estrangera, que a més el primer cicle és més curt que a les universitats espanyoles, i igualment tenen la mateixa validesa.

Pel que fa als bàtxelors que s'ofereixen, que tenen una durada de tres anys, estan reconeguts per l'EEES i no hi ha cap problema amb la convalidació amb altres països. De fet, l'adaptació que s'ha fet en el cas andorrà és la més comuna entre la majoria de països europeus, que ha optat per un primer cicle de tres anys i un màster de dos. Segons Nicolau, aquest fet facilitarà que els alumnes que hagin fet els estudis al Principat puguin adaptar-se millor en el cas que vulguin cursar un màster a l'estranger. I és que, de fet, en el cas d'Espanya, que el primer cicle és de quatre anys i el màster hauria de ser d'un, en alguns casos també estan oferint màsters de dos anys.

En relació a la possible ampliació del centre universitari i la possibilitat d'oferir més bàtxelors, Nicolau va reconèixer que de moment no se'n preveuen, tot i que la tendència serà ampliar més l'oferta com s'ha anat fent fins ara. Com a fet rellevant, Nicolau va recordar que serà la primera vegada que s'oferirà la totalitat dels estudis ja adaptats a l'EEES.

L'arribada d'altres estudis impulsats pel sector privat com ara la Salle i la Universitat de les Valls, no suposa cap competència per l'UdA sinó un complement més de l'oferta formativa. L'UdA «estendrà la mà» a possibles col·laboracions entre aquestes universitats.

Els actes de la Diada van començar amb un dinar a la plaça de la Germandat, on els participants van gaudir de paella i fideuà. La pluja al final del dinar va espatllar la part més lúdica i festiva de la jornada, que ha clos amb una xerrada on s'han explicat les possibilitats d'estudis que tenen els estudiants andorrans a l'UdA, i uns tallers pràctics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT