PUBLICITAT

La FACA lamenta la poca resposta de la campanya del maig

  • Venable reconeix que els residents sí que han aprofitat per comprar però no els turistes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Susagna Venable, presidenta de la FACA Foto: TONY LARA

La presidenta de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA), Susagna Venable, va explicar a l'ANA que la campanya ‘Andorra al maig, més que mai' de moment està sent molt fluixa a causa dels pocs visitants que hi ha aquests dies al país, i ha demanat que per a pròximes edicions s'incrementi la promoció a l'exterior per captar més compradors. Durant la reunió que es va celebrar la FACA el passat dimecres també es va acordar que quan s'hagi constituït el nou Govern demanaran una reunió per traslladar-los les seves preocupacions, com són els horaris comercials, la llei del comerç i les cotitzacions dels autònoms.

Susagna Venable va explicar que la campanya ‘Andorra al maig, més que mai' de moment no està tenint molt d'èxit a causa de la insuficient promoció que s'ha fet a l'exterior. En canvi, sí que s'observa que la gent d'Andorra «està aprofitant la promoció per fer les compres aquesta setmana». Malgrat la campanya estigui sent fluixa, la presidenta de la FACA creu que és un principi i que ha de tenir continuïtat. En aquest sentit, considera que s'hauria de fer mínim un cop cada sis mesos, per activar les temporades més fluixes de maig i novembre. Una altra de les assignatures pendents és aconseguir que la campanya tingui més participació. «No tothom se n'ha assabentat, i a més a Andorra hi ha poca cultura d'associacionisme i de fer coses junts», va lamentar Venable.

D'altra banda, la FACA va acordar traslladar al nou Govern els seus neguits, encapçalats per la problemàtica dels horaris comercials. En aquest sentit, Venable veu amb molts bons ulls l'anunci de Toni Martí de flexibilitzar els horaris com a primera mesura urgent per a la reactivació econòmica, ja que considera que serà «una empenta» per al comerç, molt afectat per la baixada de visitants.

Un altre dels punts a tractar amb el nou Executiu serà que s'avanci en l'aprovació d'una llei del comerç. De fet Venable va dir que l'esborrany fet pel govern d'Albert Pintat li va semblar bé, i va lamentar que l'Executiu de Jaume Bartumeu no avancés en aquesta qüestió i ni tan sols presentés un esborrany. Una altra problemàtica que volen posar sobre la taula és la cotització «abusiva» que han de pagar a la CASS els propietaris dels comerços, per ser autònoms. Venable també va valorar positivament les promeses que Demòcrates per Andorra va fer durant la campanya, en el sentit que la cotització es faci tenint en compte el sou mitjà de cada sector.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT