PUBLICITAT

El Pas espera rebre 12.000 cotxes al dia a la 'Braderie' al juliol

  • Protecció Civil, Policia, agents de Circulació, Mobilitat i Gendarmerie coordinen un pla d'acció
P. G.
ENCAMP

Periodic
Una cua de vehicles provinents de França entra per la frontera del Pas. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Si es compleixen les previsions que té l'associació de comerciants i empresaris del Pas de la Casa, Iniciativa Publicitària, per a la Braderie, o mercat de les oportunitats, d'acollir 12.000 vehicles diaris al dia durant el cap de setmana de l'1, 2 i 3 de juliol, i tenint en compte que es preveu tancar la circulació del trànsit a la població, caldrà una coordinació i gestió important del pas dels vehicles. Per aquest motiu, el passat dimecres els representants del departament de mobilitat del Comú d'Encamp i del Govern, així com de Protecció Civil, Policia, i Gendarmerie es van reunir al Pas per tal d'acordar un pla conjunt de seguretat. El col·lectiu de comerciants, que compta amb un pressupost mínim de 20.000 euros per a l'esdeveniment, ja ha iniciat una campanya publicitària, especialment dirigida al turisme francès.

En aquesta reunió sobre la seguretat i la gestió de l'afluència del trànsit es va acordar tancar la circulació de vehicles al poble des de les 10 fins les 21 hores. Només podran passar aquells vehicles que tinguin una autorització del Departament de Turisme. Serà el departament de Protecció Civil qui elaborarà el pla de mobilitat i seguretat i els seus representants van demanar als presents la col·laboració.

Degut a l'envergadura de l'operació de trànsit que es preveu s'ha programat un seguit de reunions sectorials per als dies 24 i 25 de maig a l'Oficina de Turisme d'Encamp. Des del mateix cos de la Policia ja es va apuntar la demanda de més efectius, ja que es tracta d'un període de vacances on es compten amb menys agents. En aquest sentit també es va proposar activar patrulles mixtes dels policies amb els agents de circulació.

Gran muntatge /El muntatge de les carpes s'iniciarà el 30 de juny a les vuit del matí, i el poble es tancarà al trànsit fins el dia 4 de juliol quan es preveu es desmantelli tot. El primer pis de l'Oficina de Turisme del Pas serà el centre de coordinació de l'esdeveniment.

Segons les dades estadístiques del Govern en aquestes dates la xifra de vehicles d'entrada per la frontera del Pas era de més de 6.000 vehicles. Amb la promoció de la publicitat que ja s'ha iniciat amb cartells i anuncis de ràdio pel territori francès s'esperà duplicar aquesta afluència.

Amb el trànsit tancat, són els agents de policia i de circulació així com la Gendarmerie al costat francès els que hauran de regular el trànsit i dirigir-lo als aparcaments perquè no es donin cues i bloqueig de la circulació.

Val a dir que el mateix cap de setmana el Pas de la Casa acollirà la festa popular amb diferents actuacions d'orquestres i de jocs infantils, el mercat de les oportunitats i la competició de la Supermoto al circuït del Pas. Un conjunt d'activitats que esperen rebre tota aquesta afluència de públic, la major part provinent de França.

La Braderie és una acció nova i per tant és molt difícil de preveure la seva repercussió però el president d'Iniciativa Publicitària, Jean- Jacques Carrié, va explicar ahir que són optimistes i que la duplicació de vehicles és més una possibilitat.

La fira de les oportunitats oferirà als turistes i als residents un cap setmana de descomptes i ofertes comercials que es preveu presentar com una fira outlet amb gran participació de la majoria dels establiments. Els comerciants compten amb el suport de Grandvalira, el comú d'Encamp, Caldea i altres punts del país per difondre aquesta iniciativa a través de cartells.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT