PUBLICITAT

El River buscarà silenciar un pavelló gairebé inexpugnable

  • L'equip de Peñarroya afronta les semifinals contra un Tíjola que no perd com a local des del desembre
iván moure
escaldes-engordany

Periodic
Al cos de l'article, Rob Johnson llença a cistella en un partit d'aquest curs al poliesportiu d'Andorra. A la galeria, el jugador del Tíjola Víctor Pérez Foto: EL PERIÒDIC

Aquesta nit a les nou arrenca el penúltim escoll per al River en busca de l'ascens a la LEB Or. L'equip de Joan Peñarroya viatja a Tíjola per jugar avui el primer partit de les semifinals del play-off –de nou al millor de cinc partits– i per continuar diumenge a les 20.00 hores el segon duel de la sèrie amb tot un repte per endavant: silenciar un pavelló gairebé inexpugnable.

El conjunt andalús té tot un fortí muntat a casa i els números ho demostren: no perd davant el seu públic des del passat 22 de desembre (89-98 contra l'Oviedo, del qual es va revenjar en els quarts de final eliminant-lo amb un 3-1) i suma des de llavors nou victòries consecutives contra equips de màxima entitat com són el propi River, el Mallorca i l'ADT Tarragona.

L'OVIEDO, ÚNIC EN FER LA PROESA / Guanyar al Municipal de Tíjola es pot catalogar com una autèntica proesa. Abans de l'ensurt contra l'Oviedo l'equip que dirigeix Antonio Herrera també estava mantenint una ratxa triomfal de sis partits seguits guanyant, és a dir, tots des de que va arrencar la lliga. El Knet Rioja, per tant, també va caure allà. 14 victòries i una derrota ha estat el bagatge del rival com a local en el que va d'any; simplement escalofriant. A més s'espera una pista a rebentar ja que l'afició ha fet més demanda d'entrades que en els dos partits contra l'Oviedo del play-off, que van tenir ple a les graderies.

A més el River jugarà amb la coneguda baixa de Justin Howard –es perdrà tot el play-off– tot i que Matalí i els ex del Tíjola Rob Johnson i Pablo Sánchez han estat els millors rebotejadors de tots els enfrontaments en els quarts de final, tota una bona notícia (dins de la dolenta).

A TRENCAR L'ESTADÍSTICA / Continuant amb les estadístiques en contra les xifres en els enfrontaments directes tampoc són alentadores. A Tíjola, 77-73; a Andorra, 80-86. Aquest és un dels tres únics equips amb Knet Rioja i Plasència que han estat capaços de guanyar els dos partits de la fase regular al River. Però el River va demostrar en els quarts de final del play-off que sap posar fi a les estadístiques, en guanyar per un contundent 3-0 l'equip extremeny.

A Tíjola són conscients de que l'equip de Peñarroya inspira respecte als rivals i ara tiren del lema «el play-off és una altra història» tot i que a banda dels números el tècnic andorrà va parlar dels andalusos com la millor plantilla dels equips que es juguen l'ascens a LEB Or.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT