PUBLICITAT

La capital inverteix 114.000 euros en un nou aparcament

  • S'ubicarà al carrer Doctor Molines, tindrà unes 120 places i s'ha d'inaugurar el proper 24 de juny
12052011_aparcament
L'aparcament es construirà en aquest solar del carrer Doctor Molines.. Foto: ANA / J. A. G.
El Comú d'Andorra la Vella invertirà uns 114.000 euros per l'adequació d'un nou aparcament al carrer Doctor Molines, que tindrà unes 120 places i que s'ha d'inaugurar el proper 24 de juny, segons ha informat la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, en la sessió de comú d'aquest dijous a la tarda. L'aparcament s'habilitarà en un solar de Molines Patrimonis amb qui s'ha signat un contracte d'arrendament fins al 2016. A banda d'aquest espai, es preveu recuperar noves places en altres indrets que permetran guanyar en els pròxims mesos fins a 140 places d'aparcament a l'eix comercial de Meritxell.
Ferrer ha explicat que es tractarà d'un aparcament de barrera i que la inversió de 114.000 euros servirà, entre altres coses, per l'adequació del terreny i les màquines. La cònsol major ha indicat que "aviat haurem amortitzat la inversió" que els costos es cobriran amb celeritat i més encara "en una zona tan cèntrica".

Malgrat felicitar-se pel nou aparcament l'oposició ha criticat la inexistència d'opcions a d'altres àrees de la parròquia. El conseller de la minoria, Pere Cervós, ha comentat que "s'han de mirar altres zones que nosaltres tenim marcades en vermell" com és el cas de l'avinguda Príncep Benlloch des de Quatre Camins fins a l'Estela.

"Hi ha una mancança d'aparcament però s'està analitzant un projecte per comunicar la zona de Tobira amb Príncep Benlloch i creiem que no ens hem d'adormir per donar aquest servei a un barri que havia estat comercial i avui està pràcticament mort", ha dit Cervós. Així mateix, ha explicat que caldria buscar bosses d'aparcament en barris amb molta població com Ciutat de Valls.

D'altra banda, el Comú ha aprovat un reglament que busca posar remei al deteriorament de l'entorn de la zona de la Roureda de Malreu, on hi ha instal·lats en zona residencial set negocis industrials permesos històricament per la corporació. Ara, amb el nou reglament, es vol "acotar la zona", ha explicat Rosa Ferrer, perquè aquesta activitat industrial "no creixi".

Segons ha dit Ferrer, hi havia molta demanda per instal·lar noves indústries però amb el nou reglament pretén establir els criteris per veure quin tipus d'activitats provisionals es permeten. Així mateix, recorda la cònsol que s'estableix que "quan hi hagi el planejament derivat no hi haurà dret a indemnitzar" de manera que "tothom que estigui allà sap ja que hi està provisionalment i en qualsevol moment per raons d'interès públic el Comú pot revocar les autoritzacions".

El més important, ha comentat Ferrer, és que les indústries instal·lades "facin obres per vetllar per l'entorn paisatgístic i que visualment no sembli allò una zona industrial descuidada".

La cònsol major ha recordat que en aquella àrea hi ha la zona arqueològica de la Margineda i la Torre dels Russos, "és un entorn bonic que s'ha malmès i fins i tot ho ha patit el camí que va de Santa Coloma a la Margineda i ara es tracta de recuperar l'entorn sense perjudicar ningú".

Zona infantil a la Plaça del Poble
Durant la sessió del consell de Comú s'ha informat també d'un nou parc infantil que s'ha d'instal·lar aviat damunt de l'aparcament Vinyes a la Plaça del Poble. Té un cost de 41.000 euros i està patrocinat per BancSabadell, que aportarà 20.000 euros. El parc està encarregat i s'espera que un cop arribi el material en dues setmanes estigui llest.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT