PUBLICITAT

Martí assumirà la cartera de Cultura

  • El cap de Govern, que ha pres possessió del càrrec, està a l'espera del nomenament d'un nou ministre
  • 12052011marti
    Martí durant l'acte de possessió del càrrec. Foto: ANA

    El cap de Govern, Toni Martí, ha anunciat aquest dijous que, de moment, assumirà personalment la cartera de Cultura a l'espera del nomenament d'un nou ministre, que també assumirà altres departaments. Així ho ha manifestat en el seu discurs un cop ha pres possessió del càrrec de cap de Govern, enmig d'una gran expectació. Martí ha remarcat que té confiança en el futur del país i ha afegit que no s'ha escollit a un líder sinó a tot un equip de persones. El nou cap de Govern ha confirmat els noms que conformaran el seu equip ministerial: Jordi Cinca, Jordi Alcobé, Gilbert Saboya, Marc Vila, Roser Suñé, Cristina Rodríguez i Francesc Camp.

    Martí ha promès aquest dijous al migdia el càrrec de cap de Govern a Casa de la Vall, amb la presència dels consellers generals, les autoritats del país i els seus familiars i amics.

    Després de prendre possessió del càrrec, el síndic general, Vicenç Mateu, ha adreçat unes paraules al nou cap de l'Executiu per recordar que els dos són de la mateixa generació i de la mateixa parròquia però que a la infància anaven en colles diferents, després es van "perdre en el laberint polític" i finalment es ara retroben. Mateu ha demanat a Martí que sigui fidel als compromisos contrets tant amb els que l'han votat com els que no, guardant l'herència i honorant la memòria del seu pare, Dot Martí.

    El cap de Govern, Toni Martí, durant la seva intervenció, ha assegurat que es compromet a representar tots els ciutadans d'Andorra i que assumeix el càrrec amb "humilitat perquè represento molta gent amb idees i il·lusions i projectes diferents". Martí ha dit que és conscient del moment especialment difícil en què arriba al càrrec, però s'ha mostrat optimista i confiat en el futur del país.

    Martí ha aprofitat l'acte d'aquest dijous per anunciar el seu gabinet ministerial, que prendrà possessió del càrrec dilluns vinent. Així, ha confirmat que Jordi Cinca serà el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Alcobé d'Economia i Territori, Gilbert Saboya d'Afers Exteriors, Marc Vila de Justícia i Interior, Roser Suñé serà ministra d'Educació, Esports i Joventut, Cristina Rodríguez de Salut i Benestar, i Francesc Camp de Turisme i Medi Ambient.

    Pel que fa a la cartera de Cultura, Martí ha anunciat que l'assumirà ell de manera temporal a l'espera que la setmana que ve o la següent pugui nomenar un vuitè ministre que també assumirà altres carteres que de moment s'han repartit entre els altres ministeris.

    Martí ha dit que es tracta de ministres solvents i disposats a assumir el repte important de fer sortir Andorra de la difícil situació en què es troba, i que no tots són de caire economicista sinó "amb un profund sentiment de voler defensar el futur d'Andorra". Tot i que en un principi s'havia decidit fer un Govern amb sis o set ministres, finalment Martí ha dit que "tots hem entès que faltava un vuitè" perquè "no tot girarà al voltant del cap de Govern, sinó de l'equip, i perquè els dossiers que hi ha sobre la taula són molt importants". Martí s'ha compromès en nom d'ell i dels ministres a ser transparents i a no quedar-se als despatxos sinó sortir al carrer per copsar la realitat.

    Comenta aquest article

    PUBLICITAT
    PUBLICITAT