PUBLICITAT

Els assalariats continuen disminuint al febrer i situen la tendència anyal al -2,5%

  • Els preus pugen un 0,8% a l'abril i situen l'IPC anual en el 2,6%
12052011obres
Uns obrers treballen en una obra. Foto: ANA
El nombre d'assalariats ha continuat disminuint al mes de febrer, situant-se als 39.465, i provocant que la tendència anyal sigui del -2,5%. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística. El sector més afectat és el de la construcció, amb una tendència anyal del -16,6%, mentre que l'hoteleria i altres activitats socials confirmen una tendència positiva.
Les dades mostren que el nombre d'assalariats al febrer és de 39.465 persones. Els sectors turístics com l'hoteleria i altres activitats socials, que inclouen les pistes d’esquí, confirmen una tendència anyal positiva del 2,3% i el 3,5%, respectivament. Els sectors de sistema financer, personal domèstic i agricultura, es recuperen també amb un 2%, 3,1% i 4,8% anyal respectivament.

Pel que fa a la massa salarial, se situa al febrer en 75.450.397 euros. Estadística assenyala que tot i augmentar en un 0,1% en tendència mensual, està reduint-se en un -1,5% en tendència anyal. A part de la construcció, els sectors més afectats per les reduccions de massa salarial són els del comerç al detall i indústries manufactureres. En canvi, els sectors agricultura, sistema financer i personal domèstic creixen en massa salarial amb una tendència anyal del 7,2%, 5,4% i 3,6%, respectivament.

D'altra banda, Estadística ha posat de relleu que el salari mitjà total és de 1.911,83 euros per aquest mes, de manera que s’estabilitza amb una tendència anyal nul·la. El salari mitjà creix en els sectors de sistema financer amb el 4% i en construcció amb una tendència anyal del 3,4%. En canvi, hi ha dos sectors que redueixen els seus salaris mitjans: altres activitats socials i producció i distribució d’energia elèctrica.

Els preus han augmentat un 0,8% al mes d'abril, situant l'Índex de Preus al Consum anual en el 2,6%. Així ho ha fet públic ael Departament d'Estadística, que ha assenyalat que l'acumulat durant els primers quatre mesos de l'any 2011 se situa en l'1,7%.
Les dades mostren que mantenen un comportament a l’alça els grups d'esbarjo, alimentació i mobles, roba i calçat, transport, habitatge i salut, béns i serveis diversos i ensenyament. En canvi, hoteleria i restauració mantenen un efecte moderador sobre l'IPC.

La variació mensual de l’IPC del mes d’abril és del 0,8%. Les dades mostren les aportacions positives de l’alimentació, amb el 0,06%, la roba i calçat, amb el 0,31%, l’habitatge, amb el 0,16%, els mobles amb el 0,01%, el transport, amb el 0,19%, l’esbarjo, amb el 0,07% i els béns i serveis diversos amb el 0,01%. Els grups salut, ensenyament i hotels i restaurants no tenen aquest mes d’abril cap repercussió en l’índex.

D'altra banda, la inflació subjacent, que és aquella que es calcula sense tenir en compte els productes frescos i els energètics, ha augmentat quatre dècimes i se situa al 2,6%, de manera que la inflació subjacent anyal puja quatre dècimes i registra un 0,3%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT