PUBLICITAT

El 70% dels funcionaris de la capital critiquen els canvis d'horaris laborals

  • Els treballadors creuen que hi ha reestructuracions de serveis complets que no s'adeqüen al reglament
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cristian Asensio i Jaume Linol, representants del Sitca Foto: EL PERIÒDIC

El 70% dels 500 treballadors del Comú d'Andorra la Vella s'han vist afectats per diferents modificacions que s'han fet en l'estructura dels seus horaris laborals i inclòs en els de tot un departament de serveis. Aquestes modificacions són, al parer del sindicat que els aglutina, el Sitca, «errònies interpretacions» que han fet els tècnics del Comú del Reglament de Sistemes de Compensació que va entrar en vigor el desembre passat.

El Sitca ha fet arribar a la corporació aquest malestar a través d'una carta que va entrar pel registre del Comú el passat dilluns i en la qual exposen la interpretació que l'assessorament jurídic dels treballadors fa d'aquest reglament i que no correspon a la pràctica que estan portant a terme els tècnics del Comú, que des de gener estan aplicant a la majoria dels treballadors canvis continus de la seva jornada laboral sense computar les hores extraordinàries que marca el mateix Codi de Relacions Laborals en el què es basa el reglament de compensacions.

«L'esperit d'aquest reglament era que el personal del Comú treballés les hores justes i no féssim cúmul d'hores però els tècnics han modificat aquest objectiu», va explicar Cristian Asensio, president del Sitca. Els treballadors entenen que la reducció de les hores extra s'està fent sacrificant les jornades laborals regulades per no voler pagar el que en concret són hores extraordinàries.

«No volem que el reglament s'utilitzi per reestructurar els serveis», va manifestar Jaume Linol, representant del Sitca. Segons els treballadors aquests canvis, que en alguns casos afecten a la totalitat d'un departament o un servei, no responen al reglament de compensacions, i en tot cas «si volen reestructurar una àrea ho han d'acordar amb els treballadors», va explicar Asensio.

En alguns casos, el Sitca denúncia que no es respecta la jornada setmanal que es marca com a mínim en el reglament. Per altra banda, hi ha personal que s'ha queixat perquè els tècnics han canviat les condicions laborals que tenien acordades en el moment de la contractació.

El 31 de maig els representants dels funcionaris del Comú de la capital tenen prevista una reunió amb la corporació per tractar aquest tema i d'altres com el de la resolució del GAdA. Tot i això, esperen poder reunir-se abans amb els tècnics i confien que puguin arribar a un acord en les interpretacions del reglament de compensacions que ara per ara són molt diferents entre els funcionaris i els tècnics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT