PUBLICITAT

El director del Lycée diu que els docents pateixen per les primes

  • El conveni entre els governs s'ha de modificar al 2013 i es tem un canvi de funcionament
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El director del Lycée Comte de Foix, Josep Santamarta, va explicar ahir que la vaga dels professors del passat dimarts respon als temors pels canvis que es podrien introduir en el proper conveni entre els governs andorrà i francès respecte a l'ensenyament francès al Principat. Entre una de les principals preocupacions dels docents està la possible reducció de la prima que perceben, passant d'un 40 a un 20%, segons va informar l'ANA. Amb tot, Santamarta va voler enviar un missatge de «tranquil·litat» als professors.

El director del centre francès va reconèixer que s'ha parlat amb el delegat Michel Marginot de la possibilitat de canviar professors del Lycée al College d'Encamp. No obstant això, el director del Comte de Foix va dir que aquest problema encara no existeix perquè les obres del nou centre no han començat i quan s'iniciïn «tardaran tres anys». Per a Santamaria «el problema és que les coses s'han fet massa ràpidament».

La preocupació pel conveni entre els governs sobre el centre és possiblement un dels punts importants que neguiteja els professors. «El conveni es discuteix una altra vegada -s'ha de renovar el 2013- i una majoria dels professors tenen por que es canviï el seu funcionament», va assenyalar Santamarta.

Sobre la presa de decisions que poden resultar conflictives, Santamarta va afirmar que l'organització del servei és cosa seva però que ell també depèn de les decisions d'una jerarquia. El director del Lycée va insistir que els professors han d'estar tranquils perquè si el centre treballa com ha treballat fins avui i si el Govern continua fent-hi costat, «no ha de passar res», va dir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT