PUBLICITAT

Blasi aprova «l'última assignatura pendent»: presentar la Federació

  • El secretari d'Esports anuncia la creació d'una nova entitat com a últim acte abans de deixar el càrrec
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pifarré, Blasi i Roca, al centre de les imatges amb els joves jugadors d'edat cadet, juvenil i júnior que practiquen actualment handbol al Principat, ahir al Casal de l'Esport. Foto: TONY LARA

Eren les quatre de la tarda i quedava una hora per a què Manel Blasi deixés de ser de manera oficial secretari d'Estat d'Esports. Tenia una última roda de premsa al Casal, el lloc ideal posar punt i final al càrrec i ell mateix va admetre, visiblement nerviós i amb certa cara de nostàlgia, que es tractava de presentar el que per a ell era «una assignatura pendent» dins del seu mandat.

«Tinc l'orgull, com a darrer acte, de donar la benvinguda al vicepresident de la Federació Internacional d'Handbol (FIH) en la presentació de la Federació Andorrana. Finalment s'ha aconseguit fer...», va manifestar Blasi amb satisfacció. «Teníem clubs, però faltava una entitat en què regir-se. Jo jugava en la meva època universitària a handbol i sempre el porto al cor», va confessar, «i crec que és un esport idoni per al nostre país: és indoor i tindrà afició perquè no oblidem que és un esport olímpic. Era necessari crear aquesta federació», va cloure.

Acte seguit va agafar la paraula una eminència mundial d'aquest esport, el vicepresident de la FIH i també català Miquel Roca: «Per a mi és un plaer ser aquí, sobretot perquè es tracta de l'últim acte de la persona que més ens ha ajudat a crear aquesta federació, confirmada la setmana passada en el darrer congrés celebrat a Marrakech. Teníem 168 entitats i allà vam presentar-ne 14 més. L'any passat vaig parlar amb el COA perquè veiessin que era una cosa seriosa i ha costat, però ja està feta», va assegurar. «I veig aquí jugadors molt joves. Espero veure-hos algun dia amb la samarreta internacional. Us animo a competir i recordeu que per guanyar primer s'ha de saber perdre», va adreçar-se a la dotzena de jugadors que eren presents.

Per últim Gerard Pifarré, president de la Federació Andorrana (FAH), va anar directe a quin és l'objectiu a curt termini per a l'entitat que encapçala: «Hem de començar amb la potenciació d'un esport que tenim al país del del 1998. Hem tingut diferents clubs, ara comptem amb el Concòrdia i l'Engolasters, i ara necessitem l'empenta de la FIH per millorar. Tenim instal·lacions i creiem que tot anirà bé, l'handbol és el tercer esport més mediàtic a nivell mundial per darrera del futbol i el bàsquet», va recordar.

CAP EQUIP SÈNIOR / Actualment no hi ha cap equip sènior perquè després d'assolir l'ascens a la Segona Regional l'any passat no s'ha pogut donar continuitat per la falta de jugadors. Ara comença, però, un nou projecte i segons va detallar Pifarré «necessitem joventut per garantir el futur».

Això passa per crear una lliga interna entre les escoles del Principat «perquè a nivell de costos és més viable» i anar guanyant adeptes per augmentar la petita família de la FAH, que compta ara mateix amb unes 40 llicències tres equips: un juvenil, un cadet i un júnior.

A nivell econòmic l'entitat que presideix Pifarré no està a temps de rebre la subvenció del Govern corresponent al 2011 –«hem arribat tard», va puntualitzar– però Roca va afegir al respecte: «La FIH està estudiant de manera puntual una aportació a fons perdut a les federacions noves». Això, sumat als diners recaptats per la FAH en l'handbol als Jocs de Policies i Bombers d'Andorra és la partida inicial amb la que comença la nova federació, que tindrpa a Sergi Fluxà com a director tècnic i tresorer i Vito Rodríguez Susana Bueno , Susana i Mercè Morgade, Josep Besada i Josep Moliné com a resta d'integrants de la junta directiva.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT