PUBLICITAT

Absolta l'amant acusada de vulnerar la intimitat cedint fotos

  • L'encarregat de personal enamorat de la processada és condemnat a tres anys de presó
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un policia a la recepció de la Seu de la Justícia Foto: TONY LARA

Els magistrats van decidir absoldre l'amant d'un empresari del delicte de vulneració de la intimitat. L'acusada mantenia relacions amb el seu cap, i la dona d'aquest en va ser informada per via sms, cartes, fotografies i vídeos. S'enfrontava a una pena de quatre anys i mig de presó, igual que el company de feina, que va reconèixer haver-hi participat, exposant que estava enamorat de la processada. A ell, el Tribunal de Corts el va condemnar a tres anys de presó condicional qualificada a abonar la indemnització a la víctima, quantificada en 9.000 euros.

La secretària de direcció d'empresa va negar sempre haver fet res perquè la dona de l'empresari s'assabentés de l'afer, i el dia de la vista, la processada continuava treballant com a directora comercial a l'empresa del qui va ser el seu amant durant cinc anys. El que a la data dels fets era l'encarregat de personal, en canvi, va ser acomiadat, detingut i tancat a la presó. El tribunal va considerar-lo responsable del delicte de vulneració de la intimitat de terceres persones sense el seu consentiment, enregistrant imatges i revelant-les i cedint-les. També el va trobar culpable de causar lesions psíquiques que han requerit tractament posterior i de coaccions. Per això, a més de la pena de presó i el pagament de la indemnització, els magistrats van acordar la pena complementària de prohibició d'entrar en contacte amb la víctima per un període de quatre anys.

El representant de la fiscalia va demanar el dia de la vista que s'imposés als dos imputats –la secretària i amant, i al responsable de personal, enamorat de la secretària– una pena de quatre anys i mig de presó i una indemnització per un import de 12.000 euros. Pel fiscal, era clar que els dos processats eren autors dels delictes dels quals se'ls acusava, i al seu entendre, la dona tenia un interès més clar, de separar el matrimoni del seu amant. Per contra, la defensa de la secretària en va demanar l'absolució argumentant que no hi havia prova suficient i que la seva representada sempre havia negat els fets. La defensa de l'empleat va demanar que se'l considerés còmplice i no autor, ja que va actuar influenciat per la dona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT