PUBLICITAT

Peñarroya: «El Tíjola té la millor plantilla que hi ha al 'play-off'»

  • El tècnic del River eludeix el paper de favorit: «Ells han acabat tercers i ens han guanyat els dos partits»
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Matalí llença a cistella mentre McDade reclama falta en atac, en el partit de la fase regular al poliesportiu. Foto: TONY LARA

Divendres el River iniciarà a partir de les nou de la nit les semifinals del play-off d'ascens a la LEB Or a la pista del Promobys Tíjola d'Almeria. El penúltim escoll, però, es preveu molt més dur que el Plasència Extremadura. L'equip que dirigeix Joan Peñarroya afronta el duel, de nou al millor de cinc partits, amb el factor pista i les estadístiques en contra però amb la moral reforçada després del contundent 3-0 en la primera eliminatòria, quan hi havia dubtes sobre si l'equip s'havia recuperat anímicament del complicat tram final de la fase regular. També el Tíjola arriba després de superar l'Oviedo per 3-1.

Els números manen: el River va acabar la fase regular quart i el Tíjola tercer tot i que els dos van fer els mateixos números –19 victòries, 9 derrotes–. A més l'equip andalús ha guanyat els dos partits en els que s'han vist les cares aquesta temporada, per això el tècnic del conjunt andorrà no va dubtar a concedir-li el cartell de favorit, justament per aquest motiu: «Han acabat per damunt de nosaltres i ens han guanyat a casa i fora», va concretar Peñarroya, qui a més no va no va donar marrades alhora d'elogiar el rival: «El Tíjola té la plantilla més llarga, els jugadors més perillosos... És l'equip més preparat per disputar aquest play-off».

El discurs de Peñarroya, però, no acaba aquí perquè l'entrenador creu fermament que el River també està en disposició de superar l'eliminatòria: «Contra el Plasència vaig veure que els jugadors estan responent bé. L'equip està centrat, descansat i amb ganes de continuar en aquesta dinàmica». I després de dos anys en la Divisió de Plata ja s'olora per on aniran els trets contra el Tíjola: «Ells buscaran la batalla física, agressiva, perquè tenen homes de gran potència... Juguen al límit però nosaltres tenim les nostres armes i sigui qui sigui el favorit a mi el que em serveis és guanyar, res més que no sigui això».

ORTEGA, DUBTE PER AL TÍJOLA / Si el River té la baixa ja coneguda de Justin Howard el Tíjola està pendent de l'evolució de David Ortega, un jugador fitxat aquesta temporada del Blancos de Rueda Valladolid de l'ACB que està entre els més utilitzats pel tècnic Antonio Herrera però que es va perdre el darrer partit contra l'Oviedo per problemes als adductors. Una possible baixa, però, que Peñarroya creu que no afectarà: «Com he dit té una plantilla molt llarga, amb cinc pivots, així que dubto que sigui un problema per a ells».

HERRERA I EL CANSAMENT / Tot i l'ample fons d'armari amb el que conta, el tècnic del Tíjola va manifestar dilluns que a banda de tenir el dubte d'Ortega «els meus jugadors comencen a tenir lògiques molèsties físiques després d'un any tan llarg».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT