PUBLICITAT

L'AIVA espera igualar les vendes d'automòbils de l'edició del 2009

  • El Comú lauredià rebaixa el preu de la inscripció per facilitar la presència dels comerciants de vehicles de segona mà
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Curiosos passegen i observen les oportunitats en la darrera edició de la Fira del Vehicle d'Ocasió Foto: TONY LARA

El Comú de Sant Julià de Lòria, de la mà de l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra (AIVA), recupera la Fira del Vehicle d'Ocasió. Serà el proper cap de setmana –els dies 14 i 15 de maig– a l'envelat del Prat Gran, a l'aparcament que té el mateix nom i el tram de l'avinguda Verge de Canòlich entre els dos espais. Des de l'AIVA es van mostrar esperançats amb la represa de l'esdeveniment i confien tancar «moltes operacions», segons va manifestar la presidenta de l'entitat, Maite Mas. L'espai estarà obert a partir de les 11 hores i es tancara pels volts de les 21 hores del dissabte, i cap a les 19 hores el diumenge.

En la darrera edició, que es va celebrar l'any 2009, els comerciants presents a la fira van tancar una seixantena llarga d'operacions, i per enguany, «si en podem fer entre 50 i 60, ja estarem molt contents», va afirmar Mas, que va explicar que no hi seran presents tots els associats de l'AIVA, ja que no tots tracten amb els vehicles de segona mà. Així, la mostra la realitzaran nou expositors, que malgrat ser un nombre reduït, «engloben més marques». S'aquesta manera, «tenim un ventall per oferir», va animar Mas als potencials compradors a visitar la Fira del Vehicle d'Ocasió.

Per part del Comú, el conseller de Turisme i Comerç, Enric Naudi, es va mostrar satisfet per poder recuperar l'esdeveniment, després que l'any passat no es pogués organitzar. El motiu va ser la dissolució de l'Associació de Comerciants de Vehicles (ACVA), que era qui normalment prenia part en la fira, sumat al «moment de dificultat» –en paraules de Mas– que travessava el sector, pel què l'AIVA no va assumir l'organització de la fira. Naudi va assegurar que pel Comú de Sant Julià de Lòria era «important recuperar» l'esdeveniment, que segons va manifestar, també és «molt important» pels venedors, i més en temps de crisi.

INSCRIPCIÓ DE REBAIXA / Per aquesta mateixa raó, «per ajudar-los [els comerciants de vehicles de segona mà]encara més en temps de crisi», el Comú de Sant Julià aplicarà un descompte del 50% al preu de la inscripció a la fira. Així, enguany els expositors pagaran 150 euros per poder ocupar l'espai, segons va explicar el conseller de Turisme i Comerç lauredià, mentre que anys enrera la taxa era força més elevada.

La mesura va ser rebuda amb alegria i agraïment per part dels comerciants de vehicles d'ocasió. «És molt beneficiós perquè es redueixen costos», va manifestar la representant del sector de l'automòbil. Mas, però, va recordar que, malgrat la rebaixa, el fet de ser presents a la que serà la 8a Fira del Vehicle d'Ocasió igualment els suposa un sobrecost, ja que cal pagar les dietes i les hores extres que facin els treballadors, a més de la infraestructura necessària per traslladar els automòbils. De totes maneres, la representant dels comerciants es va mostrar confiada que les vendes compensaran el cost afegit de la presència a la fira.

GARANTIDA LA FIRA DE L'AUTOMÒBIL / Encara que l'AIVA ara també organitzi la Fira del Vehicle d'Ocasió, la presidenta dels importadors de vehicles va comentar que la Fira de l'Automòbil es continuarà organitzant, ja que en els dos esdeveniments es venen productes diferents. Mas va recordar que en la Fira de l'Automòbil els vehicles que s'exposen són nous, de gerència o de quilòmetre zero, majoritàriament, encara que també se'n pugui vendre algun de segona mà. En canvi en la Fira del Vehicle d'Ocasió, són tot automòbils de segona mà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT