PUBLICITAT

Unificació de criteris per tractar la nutrició, drogues i males conductes

  • El curs vinent un marc incorporarà la salut en l'educació i cada escola organitzarà les accions
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Margarida Colla, ahir en la roda de premsa Foto: TONY LARA

A finals del present curs escolar es preveu tenir finalitzat un document que pretén ser el marc per a la incorporació de la salut en l'educació en tots els centres escolars dels tres sistemes educatius. L'objectiu és tractar els principals problemes detectats en els escolars com és el que fa per qüestions d'alimentació i pràctica de l'exercici físic, les conductes abusives en les relacions interpersonals i les drogodependències.

«L'obesitat és un problema creixent en la població infantil, i això pot derivar en diabetis i problemes cardiovasculars,», va explicar com a exemple de repercussió, Margarida Coll, directora de Salut Pública. Sense tenir les dades en la mà, Coll va remarcar que aquests tres temes han estat els problemes identificats amb l'anàlisi de diferents enquestes que el ministeri de Salut disposa, i per aquest motiu des de setembre del 2009 s'està treballant.

Amb aquest marc que ja es podrà aplicar el curs vinent cada centre serà el responsable d'aplicar les activitats que siguin necessàries per tractar els temes identificats. Aquesta mesura s'ha pres perquè, segons va explicar, la cap de l'Àrea d'Intervenció Pedagògica, Anna Oliva, en alguna de les escoles ja s'està aplicant activitats relacionades amb aquestes temàtiques i per aquest motiu és millor donar llibertat perquè cada centri, respectant el marc acordat, organitzi el que cregui convenient. «A partir d'un diagnòstic, i fixant-se uns objectius, els centres desenvoluparan cadascun d'ells el seu projecte que després també hauran d'analitzar els resultats d'aquestes activitats», va explicar Oliva.

El nou marc que està en fase de finalització de la redacció tracta de ser un document tècnic que es farà arribar a tots els centres escolars dels tres sistemes educatius que conviuen al Principat.

més integrador i transversal/ La implantació de la salut a l'educació ja fa anys que es vol incorporar i s'han fet diversos intents. Segons va explicar Coll fins ara l'experiència ha remarcat que els programes que volien incloure aquesta combinació de matèries eren molt dirigits i a més responien a una estructura piramidal. «Ara pensem en fer un projecte més integrador i transversal», va explicar la directora de Salut Pública.

En aquesta redacció del nou marc es veuen involucrats els ministeris de Salut i d'Educació.

La incorporació de la salut a l'escola és fa des d'una òptica de prevenció de conductes de risc i de promoció de conductes saludables, en tots els seus àmbits (sexualitat i afectivitat, higiene personal, hàbits alimentaris, prevenció de drogodependències, entre d'altres), a fi que el conjunt de la comunitat educativa desenvolupi bons hàbits i assoleixi una actitud i un estil de vida saludable.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT