PUBLICITAT

Aquesta setmana s'inicia la quarta enquesta de salut

  • El CRES entrevistarà 900 persones i espera tenir resultats en dos o tres mesos
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un metge fa el reconeixement mèdic a una pacient. Foto: JOSEP GARCÍA

A partir d'aquesta setmana uns quaranta enquestadors formats del Centre de Recerca i Estudis Sociològics (CRES) iniciaran el treball de camp de la quarta enquesta de Salut a un total de 900 persones majors de 15 anys i residents, elegides aleatòriament. Es pretén que en poc més de dos mesos es tinguin els resultats d'aquesta enquesta que es fa periòdicament i que la darrera es va fer al 2002.

L'objectiu d'aquesta enquesta és obtenir informació sobre la salut i el benestar, els seus determinants i la utilització de serveis sanitaris i d'atenció social de la població resident a Andorra. «És una informació molt important que tenen els que decideixen en matèria de política sanitària», va explicar Coll.

També pretén ser una eina que ajudi a la presa de decisions en matèria de política sanitària, gestió de serveis i per al seu ús en la recerca. L'Enquesta també és un instrument per obtenir informació de la població sobre aspectes subjectius relacionats amb l'estat de salut i la morbiditat percebuda, les conductes relacionades amb la salut, la salut mental, la utilització de serveis i la realització de pràctiques preventives i els factors determinants. Al mateix temps és útil per conèixer alguns elements relacionats amb la satisfacció i la xarxa social.

La directora de Salut Pública, Margarida Coll, va aprofitar ahir per comparèixer davant dels mitjans de comunicació i anunciar que aquesta enquesta, que ja s'havia dit que es faria, ha tingut un retard d'execució «per culpa de les eleccions anticipades». Coll també va avançar que ja es tenen les dades de l'enquesta de la salut mental però no va poder avançar res perquè ara s'està en el període d'informatització dels resultats.

Àmbits d'actuació / Els àmbits d'actuació de l'enquesta de salut són els aspectes sociodemogràfics, de família i habitatge, l'estat de salut i la morbilitat percebuda, accidents i la restricció de l'activitat, així com el suport social, l'activitat física, el consum de tabac i l'alcohol i la utilització dels serveis sanitaris i la realització de pràctiques preventives. Tal i com va explicar la directora de Salut Pública, les enquestes de salut solen fer les mateixes qüestions tots els anys i també en els diferents països veïns per poder tenir una comparació més fiable de les dades. Així les qüestions es plantegin de la mateixa manera. Coll va manifestar que és alta la participació positiva i que hi ha poca gent reticent a respondre a aquestes enquestes tot i que poden durar entre 40 minuts i una hora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT