PUBLICITAT

Control virtual dels peus

  • El seu programa ?e-podologia', ideat des de Sant Julià de Lòria pels germans Thiers, ha estat premiat per l'empresa informàtica Intel
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Laura i Yves Thiers davant la seva botiga d'informàtica a Sant Julià. Foto: ANA / N. M.

El programa e-podologia, creat per dos germans de Sant Julià, ha rebut el premi a la innovació de Canal 2010 que atorga l'empresa informàtica Intel. Els germans Yves i Laura Thiers van crear fa un any aquest programa dirigit específicament a administrar la documentació dels podòlegs. El que el fa diferent, segons Yves Thiers, és que és virtual, que es pot consultar i fer servir des de qualsevol ordinador, oferint major garantia de la confidencialitat de dades. L'eina ja es distribueix a Espanya, Portugal i França, i segons van afirmar a l'ANA els seus creadors, en un any han cobert les despeses del projecte.

L'eina es mostrarà a les fires Intel de Barcelona i Madrid, i els germans Thiers el podran presentar a la reunió anual d'inversors que organitza la reconeguda empresa del món de la tecnologia. Aquest és el premi per haver estat triat com el millor projecte innovador del 2010 per Intel.

El motiu principal pel qual Thiers creu que els han donat el premi és el fet que «els programes informàtics han d'anar cap a la virtualització», i aquest «és 100% virtualitzat». És una eina on els podòlegs poden organitzar les dades dels seus pacients, amb apartats específics com les exploracions dermatològiques, biomecàniques o neurològiques, una agenda de visites i reunions, amb les factures informatitzades, l'estoc d'articles i fins i tot les cirurgies practicades. D'aquesta manera permet als doctors treballar amb més comoditat, disposar d'estadístiques de qualsevol dada que necessitin, com saber quants dels seus pacients són homes o dones, i a més poder-ho consultar des de qualsevol lloc. Els informàtics també han previst que es pugui utilitzar amb els sistemes Linux, Windows, Apple, Iphone i Android.

Els germans Thiers asseguren que l'eina facilita molt la feina als professionals, tot i que encara hi hagi qui prefereixi mantenir la tradició i guardar els historials en paper. Abans de la seva creació, ja existien programes similars, però sempre enfocats cap a la medicina general, i a més, eren programes que obligaven a guardar les dades en un ordinador. Per Thiers, així es guanya molt en matèria de protecció de dades «perquè amb aquest sistema tot depèn d'una clau, i les dades s'emmagatzemen a un servidor extern».

La idea d'e-podologia va sorgir anant al podòleg. El metge li va comentar que «ho gestionava tot a mà» i que els programes existents «no estaven adaptats a les especialitats acutals». «Aleshores li vaig dir que m'interessava crear el programa que li anés bé». Així, els germans van ser orientats per un podòleg.

Per ara només un especialista andorrà fa servir el programa. A Espanya, França i Portugal, en canvi, està tenint una molt bona acceptació i els germans ja treballen en un programa semblant dirigit a fisioterapeutes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT