PUBLICITAT

El Recercat reunirà 100 entitats de parla catalana a Escaldes

  • La jornada de cultura vol posar a l'abast de tothom la recerca local i comarcal
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La Plaça de Coprínceps acollirà els diferents actes de la jornada cultural Foto: EL PERIÒDIC

Més d'un centenar d'entitats de recerca local i comarcal participaran al Recercat. Es tracta de la Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana que se celebrarà els dies 14 i 15 de maig en diferents espais d'Escaldes-Engordany, en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana. El Recercat té l'objectiu de posar la recerca local i comarcal a l'abast de tothom i facilitar la comunicació entre entitats de diferents àmbits territorials, vinculant aquesta activitat a la Capital de la Cultura Catalana per tal que sigui itinerant.

Durant els dos dies, a la Plaça Coprínceps s'hi ubicarà una carpa amb l'exposició de totes les publicacions i materials de difusió dels centres d'estudis participants. Hi haurà una àmplia representació de la cultura feta des del territori. Al mateix recinte de la fira s'hi instal·larà un espai on es projectaran diferents audiovisuals realitzats o en què han participat els centres i els instituts d'estudis locals i comarcals.

Paral·lelament, dissabte, 14 maig, a la sala d'actes del Comú d'Escaldes, es realitzaran diferents presentacions, taules rodones i es lliuraran els Premis Recercat. A les 11 serà el torn de la xerrada El paper del món agrari dins l'economia, entre Miquel Font, president de l'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra i Pep Riera, exsecretari general de la Unió de Pagesos.

Posteriorment, a partir de les 11.45 hores hi haurà la taula rodona Els recursos energètics i el Pirineu, en la que intervindran Carles Riba, president del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat i membre del patronat de l'Institut Ramon Muntaner, Arcadi Castilló, exdirector de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i l'Aran (IDAPA), Eva Perisé, directora del Museu Hidroelèctric de Capdella i Albert Moles, Director General de FEDA.

Finalment, es lliuraran els Premis Recercat com a reconeixement a la tasca d'una entitat i a una persona, en aquesta ocasió al Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca i a mossèn Benigne Marquès, respectivament.

CINC EXPOSICIONS / Durant les jornades es podran visitar cinc exposicions a la Sala Prat del Roure: Cabassos barata pataques, que analitza l'intercanvi; 40 anys de moviments veïnals a l'Hospitalet, centrada en la recuperació de la història de les associacions de veïns per tal de mostrar el paper reivindicatiu i de lluita que van portar a terme en els primers anys de la democràcia, així com el seu paper d'oposició al règim franquista; Fem memòria del pantà, que tracta diversos aspectes de la construcció i el funcionament de la presa i de la central hidroelèctrica d'Oliana; La Vall del Madriu; i UdArt Poesia, que conté un recull d'activitat poètica d'Andorra, Alt Urgell i Cerdanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT