PUBLICITAT

El 'sí' de l'Andros passa per fer al maig les reformes al Circuit

  • Max Mamers visitarà la instal·lació del Pas aquest mes abans de tancar el calendari del curs 2011-2012
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mamers amb un bloc de neu al circuit del Pas en la visita que va fer amb motiu de l'Andros 2010-2011 dies abans de la cita d'Andorra Foto: TONY LARA

Les famoses obres de reforma del Grandvalira Circuit del Pas de la Casa continuen sense fer-se i comença a ser urgent perquè el director del trofeu Andros, Max Mamers, cada any tanca el calendari abans del juny i vindrà al Pas abans que no acabi aquest mes per veure si la instal·lació està llesta per rebre el vist i plau a tornar a ser seu.

Podríem dir que Mamers va fer la vista grossa en l'Andros d'Andorra de l'any passat amb la malmesa i sense asfaltar zona de boxes de les escuderies amb la condició que aquest problema estigués solucionat de cara al curs 2011-2012. Ell mateix va advertir a l'Automòbil Club d'Andorra que vindria personalment a revisar les millores que requereix el circuit i l'hora en què vingui el màxim mandatari de la prestigiosa competició sobre gel comença a estar molt, molt a prop.

El cost de l'enquitranat que requereix la zona de pàdocs –ascendeix a 30.000 euros– l'hauria d'assumir el Govern, segons va acordar l'encara ministre de Turisme; la qüestió és que dijous el nou Cap de l'Executiu Toni Martí jurarà el càrrec i tot el que s'ha pactat amb Claudi Benet no servirà de res perquè passarà a ser una decisió del seu pròxim successor.

El propi Benet va assegurar ahir a aquest rotatiu: «Nosaltres proposarem al Govern entrant que mantingui la promesa que jo vaig fer i crec que el traspàs es complirà. A més Andorra Turisme ha invertit com a espònsor de l'Andros i del Mundial de Supermotard, per tant tot això va lligat i depèn de la reforma», va explicar. «Jo ja he deixat tot enllestit i recolzo l'ACA perquè es faci. Si jo estigués al càrrec ho faria segur, el que està clar és que no podem donar mala imatge», va afegir.

Sigui com sigui l'ACA va alertar mitjançant el secretari general, Toni Sasplugas, que el temps ja juga en contra: «Volem una resposta ràpida perquè si és negativa hem d'avisar amb certa antelació a l'Andros, sinó tindran un problema per buscar una altra seu en el calendari; i si és positiva s'ha de treballar immediatament perquè ha d'estar acabat en un màxim de tres setmanes».

EL CIRCUIT, DE NOU EN MANS DE L'ACA / Un any més el Comú d'Encamp ha renovat per un any l'acord perquè l'ACA continua explotant el Circuit del Pas tot i que el cònsol, Miquel Alís, havia especulat amb cedir-li la gestió a una empresa francesa, ja que la intenció de la corporació local és dotar la instal·lació de més activitats durant l'èpica d'estiu. Renovar per un any és un problema per a l'ACA, perquè no pot treballar amb projectes a llarg termini però ja hi ha un projecte sobre la taula que sembla que tirarà endavant, segons va manifestar Alís: «Volem posar una pista amb la part interior lliscant per tenir una nova activitat en els mesos que no hi hagi neu. Seria un atractiu novedós per treure més rendiment al circuit». El cost: 30.000 euros més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT