PUBLICITAT

Els primers Jocs Olímpics d'Europa es faran al 2015 amb seu per decidir

  • La nova competició coincidirà amb la dels Petits Estats, cosa que preocupa al COA
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La delegació tricolor, durant els Jocs dels Petits Estats de Xipre 2009 Foto: TONY LARA

Els primers Jocs Olímpics d'Europa es disputaran l'any 2015, segons van decidir els representants dels Comitès que es van donar cita el cap de setmana passat en el Seminari que es va fer el cap de setmana passat a Portoroz (Eslovènia).

Tot està encara per definir. No hi ha seu decidida perquè no hi ha encara cap candidat, la competició s'allargaria per uns 10 o 12 dies –com és el cas dels Jocs del Mediterrani– i comptaria amb una dotzena d'esports.

Totes les entitats estaven d'acord amb la decisió de tirant endavant un projecte que en el cas d'Andorra, tot i que Jaume Martí i la seva mà dreta Jordi Cerqueda el van veure amb bons ulls, saben que això pot ser un problema perquè coincidirà –cada quatre anys, és a dir, una de cada dues vegades– amb els Jocs dels Petits Estats. Segons el vicepresident del Comitè Olímpic Andorrà «s'ha d'estudiar què podem fer perquè no existirà un problema de dates, però sí econòmic. Tots els comitès petits ens haurem de replantejar la situació. És una reflexió meva però potser estaria bé fer els Jocs dels Petits cada quatre anys; el problema quedaria ressolt». Cerqueda va afegir, però, que malgrat que el calendari del Comitè Internacional (COI) comença a estar saturat «a tots ens interessa competir i si continuem creant noves competicions serà perquè això interessa a l'audiència».

D'altra banda Cerqueda va explicar que s'han anunciat canvis de cara als Jocs Olímpics de la Joventut d'estiu del 2014 que es disputaran a Nanjing –competició nova igual que els d'Hivern a Innsbruck al 2012– com per exemple la introducció del rugbi-7 com a prova pilot d'un esport que s'estrenarà com a olímpic a Río de Janeiro 2016 i la del golf, que també entra per primera vegada. Sobre aquest últim esport Andorra en principi hauria de crear una Federació per poder participar-hi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT