PUBLICITAT

Els dominis mantenen la tònica de Catalunya però van per sota de França

  • Malgrat la caiguda Grandvalira ocupa la primera posició en forfets venuts als Pirineus, doblant al segon, Baqueira
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Amb la fi de la temporada d'hivern (les pistes més tardanes ho van fer quan va cloure la Setmana Santa), les estacions d'esquí han estat realitzant aquests dies el balanç de la temporada. Un balanç que en el cas de Grandvalira i de Vallnord ha presentat unes xifres, les de forfets venuts,per sota les de l'any passat. Concretament un 3% menys a Grandvalira i un 5% menys a Vallnord. Aquestes caigudes són similars a les que s'han registrat en general a les pistes catalanes, les grans competidores de les del Principat. En canvi, els Pirineus francesos han tancat la temporada amb un balanç satisfactori, amb una afluència en la gran majoria superior a la de l'any passat.

És a dir, veient la situació, les pistes franceses s'han endut part dels esquiadors que fa un any van optar per anar a Andorra o a Catalunya. Estacions com Tourmalet, Saint Lary, Font Romeu o Les Angles han millorat les xifres de forfets venuts de l'hivern passat. En general, l'increment de les pistes franceses se situa al voltant del 5%.

A Catalunya la situació és força similar a la d'Andorra o una mica millor. Han estat per sota les estacions de La Molina, Valter 2000 o Port del Compte, mentre que han aconseguit millorar la seva afluència Baquèira-Beret (un 1%), la Masella o Grand Pallars.

Granvalira, primera en forfets venuts / Malgrat les xifres negatives dels dominis i veient com alguns dels seus competidors els han superat en el balanç d'aquest hivern 2010-11, les pistes andorranes poden presumir de ser pioneres en volum d'esquiadors. De fet, en el rànquing de nombre de forfets venuts a les estacions dels Pirineus aquesta temporada, Grandvalira, amb 1,4 milions de forfets venuts, ocupa la primera posició i Vallnord, amb 755.000, la tercera. Entremig s'hi troba Baqueira-Beret. El domini encapçalat per José Blanco (estarà al capdavant fins al proper 15 de juny després d'anunciar la seva marxa a Madrid) pràcticament dobla a l'estació de Baqueira, que aquesta temporada ha venut 776.274 forfets. La quarta posició és per a l'estació francesa de Tourmalet, amb 624.000 forfets, seguida de l'aragonesa Formigal, amb 618.000. Pel que fa a Gran Pallars, a Espot, que està gestionada amb capital de l'andorrana Pas Grau Internacional, va vendre 174.00 forfets.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT