PUBLICITAT

Donar part del teu temps

  • Menys de l'1% de la població és voluntària, un percentatge molt inferior a la mitjana d'alguns països europeus que es troba en el 40% H La Creu Roja acull gran part d'aquest treball que busca millorar la vida dels més vulnerables
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Voluntaris i públic en general en l'exposició històrica i explicativa de la Creu Roja Andorrana, ahir a l'Illa Carlemany Foto: TONY LARA

Moltes vegades, pensem que ens falten hores al dia per fer tot el què volem. Però sempre hi ha moments buits al sofà o a casa que si ens parem a pensar no fem res. Dedicar part d'aquest temps a una tasca humanitària per millorar la vida de la part de la població que és més vulnerable, és el que s'anomena voluntariat. La Creu Roja Andorrana té ja 200 voluntaris que han pegat aquest pas endavant.

Des de 14 fins més de 50 anys. El voluntari no té un perfil determinat i són moltes i diverses les raons per les quals donen aquest pas. «A mi em va venir la idea quan el meu pare va caure molt malalt i vaig veure com el van ajudar», va explicar, Vanessa Rodríguez, que ara fa un any es va apuntar com a voluntària de la Creu Roja. «Jo ja porto més d'un any de voluntària en l'Hospital i m'agrada donar part de mi a persones que ho necessitin», va apuntar Silvina Silva que l'experiència d'haver superat un càncer l'encoratja per ajudar a la població més necessitada. Altres diuen que això neix de dins i que és una tasca vocacional. Sigui per la raó que sigui, aquesta població està sensibilitzada i actua per fer una acció solidària i humanitària. El més important de tot és que l'única remuneració que reben és la satisfacció personal de poder ajudar.

Tot i el creixement del nombre de voluntaris en la Creu Roja Andorrana que ja arriba als 200, el país està molt per sota de la mitjana d'altres països europeus que situen el voluntariat en el 40% de la seva població. Al Principat, a més de la Creu Roja, està l'Hospital i altres ONG i entitats on es poden fer tasques de voluntariat, però entre tots no se supera l'1%.

«Fa falta més sensibilització i més participació, a Andorra hi ha moltes entitats perquè tothom que vulgui ser voluntari pugui trobar el seu lloc», va explicar Salima, El Khattabi, coordinadora de voluntariat, projectes i campanyes de la Creu Roja Andorrana.

Un repàs als 30 anys

A través de ninots de Playmobil i amb una escenificació atractiva, la Creu Roja va exposar ahir a l'Illa Carlemany cadascuna de les àrees de treball que porta endavant. Tant les locals, amb primers auxilis, acompanyament a domicili, socorrisme, formació com també els projectes internacionals d'emergències i de cooperació en els que treballa o ha treballat. Els mateixos voluntaris van ser els encarregats d'exposar la història dels 30 anys d'aquesta entitat. Així a més de fotos històriques de voluntaris que han format part, també es podia veure material antic com una farmaciola de fusta que es feia servir a principis dels 80. Per la nit, els voluntaris van celebrar el sopar anual on la CRA també fa un reconeixement a la trajectòria de tot aquest temps de dedicació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT