PUBLICITAT

L'atracció del submarinisme sota el gel creix el 10%

  • Diving Andorra va oferir la pràctica del esport en llacs del país a 275 clients
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
L'equip d'Europa FM i de Diving Andorra es preparen per fer l'immersió, el passat dissabte al llac de Tristaina Foto: N.M. / ana

El submarinisme sota gel cada vegada crida l'atenció de més visitants a Andorra. L'empresa Diving Andorra, guanyadora del Premi Innovadors 2008, ofereix aquesta possibilitat des de la passada temporada d'hivern, i enguany ha vist incrementat el volum de visitants que volen provar l'experiència en prop del 10%, segons va informar l'ANA. Un dels socis de l'empresa, Hèctor Encuentra, va explicar que, a més, durant la primera temporada es mostraven interessats, sobretot, submarinistes, però que enguany la proposta ha arribat a un públic més ampli que abraça des d'experts fins a persones que s'inicien en aquest esport. Així, durant aquests dos anys que porten en funcionament han aconseguit atraure públic i convertir-se en un referent als països veïns, ja que tal com va comentar Encuentra, durant aquesta temporada els han fet reportatges de molts canals de televisió espanyols i d'altres estrangers.

Raül Baró i Encuentra són els dos socis que ja fa dos anys van portar l'especialitat del submarinisme sota gel a Andorra. La primera temporada van oferir immersions al llac de la Canaleta, del sector Arcalís de Vallnord, i aquest hivern 2010-2011 han volgut ampliar les zones fent immersions també al llac del forn de Canillo, a Grandvalira, i amb dos llacs d'alta muntanya, Tristaina i Cabana Sorda. A més, com a novetat, durant aquesta temporada s'han iniciat les immersions sota gel nocturnes que, segons Encuentra, han tingut una bona acceptació. L'empresari va explicar que la idea d'aquest afegit de nocturnitat és anar encara més enllà, aportant el plus d'emoció que comporta la foscor, i que per això ja se n'han fet unes quantes i ho han provat al voltant d'una desena de persones. Aquesta especialitat només l'han dut a terme a la Canaleta, que és on han condicionat el llac amb la il·luminació idònia.

Per arribar als llacs, a l'hivern ofereixen diverses opcions, des d'anar amb raquetes, baixar esquiant als llacs de les estacions, o anar en cotxe fins a un punt i continuar el camí en helicòpter. Així afegeixen un punt més d'aventura a la pràctica del submarinisme en sí.

Aquest pot ser un dels motius que els han fet augmentar el nombre de clients gairebé un 10%, passant dels prop de 250 visitants als 275. Però només és una de les raons, ja que, a banda d'això, Encuentra també esmenta el fet que cada vegada se'ls coneix més arreu del món gràcies als mitjans de comunicació.

Un exemple del ressò que té Diving Andorra arreu dels països veïns és el concurs que s'ha organitzat a Europa FM, on els oients havien d'enviar una fotografia compromesa per aconseguir un cap de setmana a Andorra, amb activitats diverses com karts sobre gel, submarinisme sota gel, dinar al restaurant Prat de les Mines de Llorts i dormir a l'Hotel Pyrénées. La guanyadora, Soraya Teruel, va enviar una imatge d'ella depilant-se el llavi superior i per això aquest dissabte va poder gaudir d'una experiència única acompanyada pels presentadors del programa Levántate y Cárdenas. . Encuentra celebra que gràcies a la iniciativa en què han participat també altres empreses del Principat, durant setmanes s'ha estat parlant de Diving Andorra en una emissora que compta amb més d'1,5 milions d'oients. Encuentra va lamentar que al mateix Principat aquesta repercussió sigui mínima i va reclamar major presència en projectes d'Andorra Turisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT