PUBLICITAT

Final amb sabor agredolç

  • Andorra acusa el cansament amb Luxemburg (3-1) i acaba 3er l'Europeu, però assoleix l'objectiu de classificar-se
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Olivera fa una rematada, ahir contra Luxemburg als Serradells, mentre a la dreta l'equip celebra un punt contra els centreeuropeus Foto: TONY LARA

La Divisió dels Petits Països del Campionat d'Europa de vòlei es va tancar ahir als Serradells amb la tercera i última jornada que va tenir de cirereta del pastís un duel a cara o creu entre Andorra i Luxemburg per conèixer qui acabaria segon a la classificació, per darrere de la totpoderosa Xipre, invicta a aquesta cita. La tricolor va acusar molt el cansament físic i va perdre 3-1 contra els luxemburguesos, en un duel molt intens en què els andorrans van anar de més a menys. En tot cas, Andorra acaba l'Europeu a la tercera posició, i assoleix així el passi a la següent fase europea on tindrà un rival de primer ordre europeu. El sabor en la selecció era agredolç, perquè la segona posició era assequible.

La jornada d'ahir es va iniciar amb Luxemburg jugant primer a les 11.00 del matí contra Xipre. Els xipriotes van vèncer, com era d'esperar, però amb un 2-3 treballat. En el següent enfrontament, Islàndia i Escòcia lluitaven mà a mà i el premi del 0-3 va caure en mans escoceses, que s'asseguraven la quarta plaça, tot i que els dos combinats estaven lluny d'optar a la classificació.

En el matx per decidir qui seria segon, Luxemburg va aguantar més el ritme i va treure profit de les errades dels andorrans, absolutament fosos per l'exigència física. Amb tot, Andorra va començar amb bon peu en aconseguir el primer set per 22-25, tot i que amb molt esforç. Els homes de Marti Castella manaven de dos punts (8-10), però Luxemburg va capgirar el resultat (12-10) i a partir d'aquí la lluita va ser intensa fins que tres punts consecutius de la tricolor, amb dos bloquejos perfectes i una esmaixada, van passar del 22--22 al 22-25 que donava el primer set als del Principat.

EL SEGON SET, DECISIU / El segon set, però, va ser altra història, perquè Luxemburg va manar des del principi i va agafar avantatges grans (11-4), que amb tot Andorra podia reduir fins un 13-11 que donava esperances. La tricolor, en veritat, anava i tornava en el marcador: primer va caure fins al 22-17, però es va recuperar per igualar a 24 en un gran parcial. Al final, el set es va fer etern per tots dos equips, i va caure del costat luxemburguès per 30-28.

L'1-1 a sets dificultava el partit perquè Andorra notava el pes d'haver de recuperar terreny. Així el tercer set va començar com el segon, amb Luxemburg per davant amb solidesa (12-6) i amb Andorra intentant recuperar terreny, la qual cosa aconseguia amb molt treball: 17-16. Però les errades pròpies i el cansament físic –una cosa era conseqüència de l'altra– tornaven a fer mal als tricolors, i de nou s'obria una escletxa fins un 22-17 gairebé definitiu. Andorra va empatar a 24, però estava massa cansat i va caure per 26-24 i cedia el 2-1 en el marcador.

El quart set va ser un patiment, perquè l'equip andorrà no podia més i Luxemburg anava amb vent a favor. El 4-0 inicial era un senyal, i el 15-9 un altre, però amb el 19-11 i Andorra morta, de nou hi va haver resurrecció tricolor per posar-se 22-19. Ara bé, el gas de la tropa era limitat, i així els centreeuropeus van sumar el 3-1 amb un 25-20. El partit estava perdut, Andorra acabava tercer al grup, però classificat.

EL DUBTE DE SEGUIR EN COMPETICIÓ / El seleccionador, Martí Castella, va assegurar ahir que la continuïtat d'Andorra en l'Europeu, tot i assolir la classificació, és dubtosa, perquè falta saber quina disponibilitat de jugadors hi haurà, «si hi ha diners per poder jugar i altres coses». La següent cita seria un partit d'anada i tornada contra un combinat d'Europa de primer nivell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT