• L'equip lauredià, campió de la Copa contra un Escale de nou a les portes del primer títol
IVÁN MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Els jugadors del Matecosa celebren el títol aconseguit a la gespa d'Aixovall, ahir Foto: TONY LARA

El Matecosa Sant Julià es va proclamar ahir campió de la Copa Constitució 2011 després de superar l'Escale Santa Coloma en un partit de màxima igualtat. Curiosament el conjunt lauredià va decantar la balança al seu favor en la pròrroga i quan jugava amb un home menys per l'expulsió de Varela al minut 80. Quim Salvat, MVP de la final, va ser decisiu en fer l'1-2 i donar el tercer gol del seu equip en safata de plata a Iguacel. L'Escale, de la seva banda, tenia l'absència per sanció del seu director d'orquestra Sirvan i un any més s'ha quedat a les portes de sumar el primer títol com a equip de Primera Divisió. L'any passat va arribar amb opcions de ser campió de lliga a l'última jornada, però el Pidasa es va endur el gat a l'aigua i també va jugar la final de la Copa, en la qual el seu botxí havia estat també el Matecosa.

Lluís Miquel Aloy va ordenar els jugadors colomencs pressionar a totes les zones del camp per no deixar pensar un Matecosa que va sortir amb un 4-3-3 clar, però no ser tan ofensiu com convidava a pensar el plantejament de Ferreros. De fet l'Escale va arribar menys vegades a la porteria de Perianes, però també amb més perill.

Les ocasions van arribar a partir de primer quart d'hora. Van avisar primer els lauredians, amb una rematada de cap de Jacques a la sortida d'un còrner i en la jugada posterior, de nou Jacques, va penjar una pilota a cama canviada i Riera, sol al punt de penal, va xutar a l'aire amb tot a favor. La resposta de l'Escale, al següent minut, va ser pràcticament idèntica; passada enrera de Bernat i Rubio, que entrava en carrera, la va engaltar amb l'ungla.

Al minut 22 va arribar la polèmica, amb un fora de joc de Bernat tan dubtós com un altre de Sebas al 29. Tots dos es quedaven sols davant el porter i si van ser o no anul·lats correctament va ser per centímetres. L'àrbitre, que es va inflar a mostrar targetes (13), va estar, però, correcte.

El gol no arribava en les ocasions i en un malentès entre Ribas i Àlex Martínez Edjang va estar a punt de marcar però el central colomenc va salvar el gol in extremis refent així l'errada inicial. I en l'última jugada abans del descans Jacques, en una magnífica mitja volta a dins de l'àrea, va xutar ras al pal.

El 0-0 es va trencar als quatre minuts de la represa. Còrner favorable al Matecosa i Varela es va enlairar més que ningú per rematar de cap i marcar. Però només treure del mig del camp l'Escale va trenar una jugada que va acabar als peus de Boris, qui dins de l'àrea la va creuar lluny de l'abast de Perianes.

El partit va entrar en un letarg ja fins el final dels 90 minuts i en la pròrroga, quan el Matecosa estava amb un menys, Salvat va aprofitar una passada de Peppe per driblar Ribas i marcar a porta buida, sense angle. Al límit de la primera part de nou Peppe va cedir a Salvat, qui es va escapar per cames del seu defensor i va cedir a Iguacel, que va fer l'1-3 a plaer. En la segona part l'Escale va apretar i va tenir ocasions però no li entraven. La Copa tenia un destí.