PUBLICITAT

Ordino vol ser el referent del ciclisme de carretera al país

  • El Comú parla amb els privats per promocionar-se entre 8.000 clubs estrangers
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Abraham Olano, promocionant les rutes ciclistes del país Foto: ORIOL LLAURADÓ

Ordino vol promocionar l'oferta de ciclisme en ruta, després que a nivell nacional s'hagin senyalitzat les carreteres i els colls. Així ho va explicar el conseller de Turisme i Esports del Comú d'Ordino, Bartumeu Gabriel. En aquest sentit, Gabriel va exposar que estan parlant amb el sector privat per tal de fer una promoció conjunta enfocada als 8.000 clubs de ciclisme que hi ha a Espanya, França i Bèlgica. L'objectiu és que les botigues i els hotels s'adaptin a aquest tipus de visitant de ciclisme de carretera, de la mateixa manera que a la Massana ho han fet per l'usuari de bicicleta de muntanya.

Gabriel considera que s'ha de promocionar a l'exterior l'oferta de carreteres i colls, i el fet que Andorra és escenari de les grans curses ciclistes. La intenció és que des del Comú es pugui fer un enviament als clubs ciclistes dels països veïns, i aconseguir disposar d'establiments adherits que s'adaptin a aquest tipus de turista, amb espais per guardar lesbicicletes, per reparar-les si fos necessari, i amb horaris i àpats adaptats a les seves necessitats. En canvi, s'ha descartat definitivament per manca de pressupost el projecte de fer un carril bici fins a la Massana.

COL·LABORACIÓ DELS PRIVATS / Aquesta acció es vol impulsar després que s'hagi aconseguit la implicació dels privats en un altre projecte, Ordino a la carta, que va finalitzar el passat mes d'abril i que tenia com a objectiu dinamitzar el sector de la restauració. El conseller es va mostrar satisfet per la participació dels privats malgrat les dificultats que hi ha per aconseguir que s'impliquin, i per l'èxit de la iniciativa. Per aquest motiu, el Comú ha decidit celebrar una segona edició de l'esdeveniment durant els mesos d'estiu.

MÉS PROPOSTES TURÍSTIQUES / D'altra banda, durant l'estiu es repetiran les visites guiades pels diferents indrets emblemàtics de la parròquia, una iniciativa que es va posar en marxa l'estiu passat per optimitzar el cost dels guies turístics. El que no se celebrarà enguany, a causa de les retallades pressupostàries, serà la Trobada de Buners, que ha passat a ser bianual. El Comú ordinenc també està treballant per organitzar la 20a edició de la Mostra Gastronòmica, que comptarà amb una conferència «especial i impactant» per commemorar el 20è aniversari, segons va avançar a l'ANA el conseller responsable de Turisme d'Ordino.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT