PUBLICITAT

Andorra no pot amb la favorita Xipre i compleix davant Islàndia

  • La selecció de Martí Castella manté el segon lloc en la fase final que acaba contra Luxemburg avui
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Àlex Pau supera el bloqueig d'Economides en el partit matinal d'ahir entre Andorra i Xipre al pavelló dels Serradells. Foto: TONY LARA

El guió va ser el previst en la doble jornada que va viure ahir Andorra en la fase final de l'Europeu de Petits Països. Al matí hi havia enfrontament contra Xipre que va acabar amb derrota per 3-1 i a la tarda davant Islàndia, que va guanyar per la via ràpida, 3-0. Així doncs l'equip que dirigeix Martí Castella manté la segona posició en la classificació abans de disputar ahir el darrer partit, a les cinc de la tarda contra Luxemburg al pavelló dels Serradells en el duel que decidirà el sotscampió.

A la tarda Andorra no va notar el cansament d'haver jugat poc més de sis hores abans. Islàndia, de fet, n'havia tingut unes quatre i a sobre no tenia referències clares en atac, defenia com podia, li faltava alçada... Molts, molts defectes d'un rival que va ser liquidat en poc més d'una hora.

El set tricolor va anar per feina ben d'hora, amb Borrego i Salvador agafant la responsabilitat en atac pels costats de la pista i ajudats per un Folguera excel·lent en la distribució del joc. I les diferències es van anar ampliant del 8-3 a un 15-8 ja tranquil·litzador. Andorra va tenir una petita davallada, vist que tenia el primer parcial pràcticament assegura i va permetre que Islàndia remuntés al 19-15 però a la que la maquinària tricolor va reaccionar va ser un vendaval. Salvador, amb dos grans punts, va tancar el set amb un 25-22 fins i tot massa curt.

«¡MÉS TENSOS!» / Islàndia no tenia recursos i no va fer cap modificació. Semblava que la victòria dels de Castella no s'escaparia perquè les diferències eren enormes. De fet va ser curiós que després de començar dominant 4-1 en el segon parcial Islàndia es posés 6-5 i Jose Garcia va despertar els seus companys amb la seu característic caràcter, al crit de «¡més tensos!». I la reacció va ser imminent. Folguera, amb un servei de potència, va ajudar a fer quatre punts seguits que significaven el 15-9 i a partir d'aquí era qüestió de mantenir les diferències per acabar 25-16 i fer el 2-0.

El tercer parcial va ser massa senzill. Islàndia estava totalment descentrada, ja no celebrava els punts amb tanta efusivitat perquè se sentia perdedor i cometia nombroses errades que els feia perdre punts. Andorra continuava a la seva, ferma per no fer enfadar Jose Garcia i acabar quant abans millor. Se'n va anar al 10-4, posteriorment va aconseguir quatre punts seguits a servei de Salvador i allà es va acabar tot. Als últims punts Castella va donar entrada als jugadors amb menys minuts com ara Pérez, Porras, Torres i Parat

En la jornada matinal Andorra va rebre la primera i esperada derrota contra el gran favorit per a la primera posició, Xipre. Va ser, però, un duel amb no gaires diferències que fins i tot es va posar de cara per a la parròquia tricolor en el primer set, que va guanyar per 23-25. Després els visitants van marcar el seu ritme i la tricolor va acabar cedint per 3-1 i es va quedar a un set de poder sumar un punt i restar-li a Xipre, que va poder treure els tres.

Després d'un inici amb intercanvi de punts continu la selecció que dirigeix Martí Castella va adquirir un avantatge de quatre punts (12-16) que va saber mantenir fins endur-se el parcial a base d'ordre, concentració i bons serveis. Amb 17-21 Xipre va augmentar les revolucions per tal de neutralitzar el desavantatge, però va ser incapaç i l'1-0 es va instal·lar als Serradells.

Per no topar amb la mateixa pedra els xipriotes van començar el segon set amb tota l'artilleria –Knesevic amb 20 punts, Alexiou amb 12 i Kolas amb 11 van fer entre els tres la meitat de punts de la seva selecció– i es van situar amb un còmode 8-4 que els donava certa tranquil·litat de cara a remuntar. Andorra només va aguantar fins el 16-12 i a partir de llavors es va deixar anar: 21-12 i 25-14 en només 20 minuts.

El tercer i el quart set van ser pràcticament calcats. Xipre estava del tot recuperat d'un inici que l'havia generat dubtes i Andorra no es veia capaç de seguir-li el rastre. Tots dos van durar 24 minuts de joc, en tots dos va manar la igualtat en els primers punts fins que Xipre va aconseguir el primer avantatge de 8-6 que aniria incrementant a poc a poc fins el 21-16 i el 25-19 final i així es posava punt i final al partit entre els dos combinats de més potencial del grup dels Petits Països. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT