PUBLICITAT

Duo d'orgue i gralla, la proposta més agosarada

  • Carbó i Mestres oferiran un repertori que va del barroc fins a autors actuals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El graller Jordi Mestres, que avui actua amb Jonatan Carbó Foto: EL PERIÒDIC

jonatan Carbó, a l'orgue, i Jordi Mestres, amb la seva gralla, seran els responsables d'una de les propostes més agosarades del XII Festival Internacional d'Orgue: un duo insòlit que, segons diuen ells mateixos, «pretén experimentar amb una nova sonoritat, una peculiar i innovadora combinació que transmet una energia molt propera». El concert, que es presenta sota el títol Gralla i orgue en concert: nous repertoris del passat i del present –un títol que juga precisament amb aquest component innovador de la formació–, tindrà lloc aquesta tarda, a partir de les 18 hores, a l'església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany.

Encara que la gralla i l'orgue són dos instruments tradicionals que han seguit una evolució molt diferent –l'un va ser concebut per ser tocat al carrer i l'altre ha estat circumscrit a les esglésies–, el fet és que Jordi Mestres i Jonatan Carbó han volgut experimentar amb les possibilitats que ofereix la sonoritat dels dos instruments tocats conjuntament i han preparat un concert de cambra amb un repertori variat. Un repertori que, de fet, va des d'adaptacions barroques fins a peces escrites per ells mateixos, passant –com no podia ser d'altra manera– per peces clàssiques.

El concert, emmarcat en el Festival Internacional d'Orgue, se celebra amb motiu de la festivitat de Sant Miquel d'Engolasters i és gratuït. El Festival Internacional d'Orgue del Principat d'Andorra està organitzat conjuntament per la Fundació Crèdit Andorrà i l'Arxiprestat d'Andorra, i ve a unificar els dos cicles de temporada que existien fins ara –el d'estiu, en marxa des del 1999 i amb epicentre a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella, i el de tardor, que es va estrenar el 2007 a la parròquia de la Massana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT