PUBLICITAT

Victòria motivadora

  • La tricolor comença amb força l'Europeu amb un important triomf contra Escòcia per 3-0
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Castella remata una pilota davant de l'intent de bloqueig d'Isted i Collin, ahir durant el primer partit dels Europeus per als andorrans als Serradells. Foto: TONY LARA

No hi ha res millor que començar un campionat amb victòria. Si a més el triomf s'aconsegueix amb un bon treball del teu equip i de pas elimines pràcticament un rival directe, llavors la jornada és immillorable. Això li va passar ahir a Andorra, que va debutar als Campionats d'Europa de la divisió dels Petits Països amb un clar triomf contra Escòcia per 3-0 i va deixar gairebé fora de competició els escocesos, que al matí també havien perdut en un llarg partit contra Luxemburg per 2-3. Avui, doble jornada per a Andorra, amb Xipre i Luxemburg.

El 3-0 sembla incontestable, però s'ha de puntualitzar, perquè el ben cert és que Andorra va sortir d'inici plantejant alguns dubtes a la graderia i possiblement als mateixos jugadors. Els tricolors mantenien el ritme però el joc era d'Escòcia, que manava en el marcador un punt per sobre en tot moment, i que semblava més contundent en les rematades. Els bloquejos funcionaven, però les segones recepcions es complicaven molt per als andorrans, i els escocesos vivien una mica tranquils.

Però el que semblava una cosa va resultar una altra, perquè els andorrans van començar a funcionar fins que van igualar a 13 punts i van aconseguir fins i tot posar-s'hi per davant (13-14). A partir d'aquí, va semblar que tot canviava radicalment, que Andorra manava en el ritme tot i que no marxava en el marcador, sempre amb igualtat o només un punt per sobre. Llavors va arribar una errada de juvenil de l'escocés Giles, que quan anava a col·locar una pilota senzilla aquesta li va relliscar i el punt va sumar per als andorrans, que es posaven 22-20. Els dos punts de renda i l'errada del company va fer molt mal a Escòcia. Andorra va aconseguir posar en el marcador el 24-21 que semblava definitiu, però el punt per sentenciar el set va trigar una mica, fins que el 25-23 va significar el primer pas endavant d'una Andorra que es motivava molt.

Fins el moment, la vida de la tricolor la donaven quatre noms fonamentals: un contundent Xavi Folguera al traure, un Javi Borrego intens com ningú en defensa i en atac, un Erik Olivera matador en les esmaixades, i sobretot i fonamentalment un José Garcia que és l'autèntic cor d'aquest equip, animant, dirigint, posicionant, exigint, motivant als seus companys. Espectacular el lliure en les recepcions, en la tècnica i en tot, un home fonamental que Andorra trobarà a faltar als Jocs dels Petits Estats de Liechtenstein del juny. Sense dubte.

Però encara hi havia feina per davant, i el segon set no va començar tampoc bé per als locals, que es posaven al darrere amb 1-2, però que amb la mateixa ràbia del primer set aviat remuntaven fins un clar 5-2. A partir d'aquí, Escòcia va desaparèixer: els bloquejos no tenien continuïtat i deixaven moltes opcions als andorrans, que amb un rapidíssim Folguera refeien les jugades a un ritme que estava lluny del que intentava mantenir el bloc escocès. Aquest segon set es va sentenciar sense història amb un 25-16 que deixava clar el resultat i la moral d'un equip i de l'altre.

El tercer set era el del suïcidi d'Escòcia. O viure o morir, semblava que deien. Amb la derrota del matí contra Luxemburg per un llarg 2-3, els nòrdics estaven fosos. Amb tot, van aconseguir complicar les coses a Andorra, que no reaccionava i deixava marxar els escocesos amb un 5-9 que va seguir amb un 8-11 però que aquí es va començar a frenar. Ni els temps mort del seleccionador escocès obtenien reacció. Era inevitable: Andorra venia com un tren de mercaderies a esborrar del mapa al seu rival. Dit i fet: igualada a 13 i a partir d'aquí, 19-16 i altre temps mort improductiu dels visitants, i camí cap al 25-21 final i el 3-0 definitiu.

Avui, doble cita per a Andorra: primer a les 11.00 del matí contra la ‘insuperable' i líder Xipre; i a les 19.30, Islàndia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT