PUBLICITAT

Andbanc fa créixer els recursos gestionats en 523 milions d'euros

  • El creixement del 7,3% de l'entitat financera aconsegueix el màxim històric de 7.694 milions d'euros en capital
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una part d'una façana d'una sucursal d'Andbanc. Foto: TONY LARA

Andbanc ha tancat el 2010 amb un volum de negoci un 6,11% superior al registrat el 2009, situant-se als 9.332 milions d'euros. Així ho va fer públic ahir l'entitat, que va assenyalar que els recursos de clients s'han incrementat el 7,3%, fins als 7.694 milions d'euros, un màxim històric per a Andbanc. Les dades mostren que l'entitat ha crescut 523 milions d'euros de recursos gestionats.

Les xifres indiquen que les inversions creditícies han crescut un 1%, arribant a un volum de 1.637 milions d'euros. Andbanc destaca que s'han millorat tots els marges. Així, el marge financer s'ha incrementat el 4% respecte a l'any anterior (45 milions d'euros), el marge bàsic ha augmentat un 22% (situant-se en 132 milions d'euros), el marge ordinari el 4% (amb un total de 142 milions d'euros) i el marge d'explotació ha crescut un 1% (58,5 milions d'euros).

EN PRUDÈNCIA I APUJANT LA SOLVÈNCIA / El resultat abans de provisions ha augmentat un 14,2% (situant-se en 59,5 milions d'euros). L'entitat explica que ha continuat «en la línia de prudència augmentant el volum de provisions i preparant el banc per als nous reptes de futur», fet que ha situat el resultat net atribuïble al grup en 40,78 milions d'euros. D'aquesta manera s'ha incrementat la ràtio de solvència del 20,2% al 2009 al 22,3%.

D'altra banda, els fons propis se situen en 415 milions d'euros.

Pel que fa a la ràtio de morositat, s'ha situat al 3,8%. I la de liquiditat s'ha posicionat en un 78,04%, superior al 50,7% de 2009. La ràtio d'eficiència del banc ha estat d'un 51,4%. Des del banc assenyalen que l'esforç mantingut de racionalització de despeses ha ajudat força a finançar les inversions realitzades en l'expansió internacional, una àrea que durant l'any ha tingut un fort creixement de plantilla i que ja representa a dia d'avui un 33% del total del grup.

Finalment, Andbanc destaca «l'estratègia, la gestió i el perfil de risc» del banc perquè mantenen el reconeixement de l'agència Fitch Ratings, que qualifica el grup amb un ràting a llarg termini A- i un individual B/C.

LLICÈNCIA / Andbanc ha continuat assolint els objectius marcats en l'agenda estratègica 2009–2013 i, concretament, es destaca l'obtenció de la llicència bancària a Luxemburg essent el primer banc del Principat amb una llicència bancària comunitària. Dintre de l'àrea d'Hispanoamèrica, l'Entitat ha continuat la seva expansió amb l'entrada a Xile, l'obtenció de la llicència d'assessor d'inversions de Wealth Management Miami i l'obtenció de la llicència de Casa de Valores a Panamà. L'Entitat va obrir també aquest any una oficina de representació a Hong Kong. Andbanc es converteix, per tant, en la primera entitat financera andorrana en tenir presència a 11 països de 3 continents.

L'estratègia, la gestió i el perfil de risc del Banc mantenen el reconeixement de l'agència Fitch Ratings, que qualifica el grup amb un ràting a llarg termini A- i un individual B/C. Aquesta qualificació és el reflex d'una marca consolidada en l'àmbit nacional, una gestió dinàmica, una bona solvència i liquiditat, així com d'uns satisfactoris nivells de rendibilitat.

Des del seu naixement, el principal objectiu d'Andbanc, segons ho manifesta en la seva presentació com a entitat bancària és, de fet, l'ampliació de les seves prestacions bancàries. L'atenció personalitzada en la gestió de cada client és allò que Andbanc buca perquè els diferenciï. Però és la particularitat de les parts que van donar lloc al nou grup el que ens converteix en la Banca Global Andorrana, una institució financera capaç d'oferir solucions a mida dels clients i a escala global.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT