PUBLICITAT

Encamp fa fora l'arquitecte de les obres del Carrer Major del Pas

  • El Comú obre un expedient i reclamarà danys i perjudicis quantificats en 400.000 euros
P. G.
ENCAMP

Periodic
Un operari en l'inici de les obres del carrer Major del Pas de la Casa Foto: TONY LARA

Havia de ser una obra model i exemplar. És la primera que es fa al Principat amb contribucions especials. Però no ha estat exempta de conflictes i el darrer és el més important. El comú d'Encamp va decidir ahir en sessió del consell prescindir de l'arquitecte, Víctor Blasi, que ha dirigit el projecte de peatonalització del Carrer Major i el denunciarà per reclamar els danys i perjudicis que el comú encampadà ha quantificat en 400.000 euros. El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, va explicar ahir que han sigut «massa les errades que s'han donat en aquestes obres, perquè sempre es preveu el 15% d'imprevists però aquestes mancances són massa importants», va explicar.

Alís va destacar que no només han estat les conegudes resistències que s'han de canviar per unes elèctriques i que no reunien les condicions per poder suportar les gelades del Pas, sinó que han estat altres deficiències com l'enllumenat, els desnivells i la pavimentació les que han sumat els 400.000 euros en perjudicis que calcula la corporació.

El cònsol encampadà va explicar que el comú, que és qui ha contractat les obres, ha obert un expedient contra l'arquitecte «perquè ni la constructora, ni la direcció facultativa que han seguit les instruccions de l'arquitecte tenen cap culpa», va dir. Ara però, l'arquitecte té 15 dies de termini per donar resposta.

Així mateix, el cònsol encampadà va remarcar que aquests danys suposaran un cost zero tant als veïns que fan front per les contribucions especials com al comú «perquè així ho diu al contracte».

Tot i aquests entrebancs, les obres de peatonalització del carrer Major del Pas es reprendran, després del període de ponts de Pasqua, el dilluns vinent, i Alís va afirmar que es preveu finalitzin en el termini previst d'execució.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT