PUBLICITAT

Rtvasa haurà d'indemnitzar Besson amb 216.500 euros

  • La Batllia veu improcedent l'acomiadament de l'exdirector adjunt de l'ens
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'exdirector de Rtvasa, Joan Besson, en una roda de premsa a finals del 2007 Foto: EL PERIÒDIC

La Batllia ha fallat de forma favorable a l'exdirector adjunt de Ràdio i Televisió d'Andorra SA (Rtvasa), Joan Besson, en la causa que tenia oberta amb la parapública per acomiadament improcedent. La quantitat a la qual hauran de fer front les arques de la ràdio i televisió ascendeix a 216.500 euros, és a dir, una vegada i mitja els sous que li quedaven per percebre en el moment que va ser cessat i acomiadat del càrrec. Informa l'ANA.

L'exdirector adjunt d'Rtvasa, Joan Besson, va ser acomiadat a finals del gener del 2010, conjuntament amb l'excap de publicitat, Toni Corominas, amb l'argument que la parapública no podia fer front a sous tan alts. Un i altre van recórrer a la justícia i si bé el Tribunal Superior ja havia sentenciat el cas de Corominas donant la raó a l'actual direcció d'Rtvasa, l'afer Besson encara no s'havia vist ni tan sols en primera instància.

Ara, la Batllia ja ha fet saber a les parts la seva decisió, i la sentència diu que l'exdirector adjunt haurà de percebre 216.500 euros en concepte d'indemnització, ja que havia subscrit un contracte blindat que obligava a la part contractant pagar-li, en el moment de l'acomiadamanet, una vegada i mitja els sous que li faltaven per cobrar fins la rescissió del contracte.

La Batllia argumenta que no és procedent l'acomiadament amb una indemnització menor com la que li proposava Rtvasa. Segons fonts properes al cas, la parapública va fer servir l'argument de fallida tècnica per acomiadar Besson i així poder-lo indemnitzar amb una quantitat menor a la que li correspondria. Però aquest argument només es pot fer en un contracte de durada indeterminada -com el cas de Toni Corominas- i no pas en un contracte de durada determinada com el que tenia l'exdirector adjunt.

Des d'Rtvasa, el seu director Jordi Marticella, ha declarat que ‘no és una bona notícia' per a la parapública i que ara ‘toca analitzar la sentència per veure quines actuacions fem', en relació a una possibilitat de recórrer la decisió al Tribunal Superior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT