PUBLICITAT

La Mostra de Teatre Jove compta amb 61 participants

  • L'objectiu és fomentar el procés pedagògic i l'esperit crític dels actors
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mostra de teatre jove a la sala de les Fontetes de la massana, el 2009. Foto: ONA MORANTE

La 14a Mostra de Teatre Jove, que tindrà lloc aquest cap de setmana, comptarà amb la participació de 61 infants i joves. L'objectiu principal d'aquesta edició és fomentar el procés pedagògic i l'esperit crític dels joves actors. Per això, d'una banda s'ha treballat a fons l'aprenentatge i, de l'altra, els joves formaran part del jurat que avaluarà els grups participants. La Mostra està organitzada per l'Escena Nacional d'Andorra (ENA), entitat integrada pel Govern d'Andorra, el Comú de la Massana i la Fundació Crèdit Andorrà. També hi col·laboren el Comú d'Andorra la Vella i l'Aula de Teatre i ha comptat amb la coordinació de l'actriu Irina Robles. La cita teatral se celebra en un nou escenari, el Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Al llarg del cap de setmana, cinc grups dividits en tres categories segons les edats presentaran els seus treballs, obres que estan en procés de creació, no acabades. El premi per als participants de la Mostra serà una sortida a Barcelona per assistir a la representació d'una obra de teatre i conèixer tots els secrets de les arts escèniques per dins. Les tres categories en què es divideixen els participants són el grup Bambolines, que inclou els nens i nenes entre 6 i 8 anys; el grup Cametes, que incorpora la franja d'edat entre 9 i 14 anys, i el grup Butaca, per als joves entre 15 i 25 anys.

Per tal de vincular els nens i les nenes en tots els àmbits de la Mostra i amb la voluntat de fomentar la importància de l'espectador de teatre, el jurat comptarà amb la participació dels propis infants i joves que prenen part de la Mostra. Com a coordinadora del jurat hi haurà Eva Pérez, encarregada de la formació de les jornades de pedagogia teatral que es van dur a terme el passat mes de novembre. També en formaran part l'actor Joel Minguet, un membre del Ministeri d'Educació i Cultura i Ester Nadal, directora artística de l'ENA. L'objectiu d'incorporar els nens i nenes al jurat no és crear competitivitat entre els grups sinó conscienciar els joves de la importància d'observar i saber opinar.

INAUGURACIÓ / La Mostra s'inaugurarà demà amb la representació de l'obra La meva vida per part del Grup Estable de Joves de l'Aula de Teatre del Comú d'Andorra la Vella, que han estat convidats a participar a la Mostra. Serà a les 18.30 hores al mateix Centre de Congressos. La cita continuarà diumenge, a les 10 hores, amb una activitat conjunta anomenada Viatge i mímica, a càrrec d'Eva Pérez, en la qual participaran els tres grups que representaran la seva obra el matí del diumenge.

Al llarg del matí tres grups teatrals presentaran les seves obres: Un follet a l'internat, Petit Assaig. 9. Grup Bambolines; Assaig general, Petit Assaig. 9. Grup Cametes; i Llegendes, ET (Encamp Teatre). Grup Cametes. A la tarda serà el torn dels dos altres equips. Començaran participant a la mateixa activitat conjunta Viatge i mímica per acte seguit fer les seves interpretacions: Taller de creació, Escola Andorrana d'Ordino. Grup Cametes; i Escenes, Joves de l'Aula. Grup Butaca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT