PUBLICITAT

Comença l'Europeu

  • Arrenca la competició als Serradells amb una pilota Mikasa a la que s'han hagut d'acoblar tots els equips
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Al cos de l'article, la favorita, Xipre, durant l'entrenament d'ahir; a la galeria, la pilota Mikasa que està donant tants maldecaps Foto: TONY LARA

Ha arribat l'hora de la veritat. Avui arrenca el Campionat d'Europa en la divisió dels Petits Països i ho fa al pavelló dels Serradells amb tres partits durant tot el dia en la primera de les tres jornades maratonianes de vòlei en estat pur. Andorra acudeix a la cita que organitza amb la pretensió d'acabar entre les tres millors seleccions, i avui s'estrena davant d'un conjunt que és sempre un rival directe i dur: Escòcia. El duel serà a les 19.30 i amb la pilota Mikasa que tants maldecaps està donant a tots els equips, i especialment als jugadors andorrans, que juguen a les lligues espanyoles amb pilotes Molten, i acusen una diferència notable entre les dues.

La competició arrenca a les 11.00 del matí precisament amb Escòcia en joc contra Luxemburg. Aquest enfrontament pot beneficiar els andorrans, ja que el petit país centreeuropeu també és un rival directe en el camí per ocupar una de les tres places que donen accés a la següent fase. La duresa del xoc es preveu que beneficiï Andorra, tot i que des de l'equip tricolor són prudents. «Escòcia és un rival molt complicat, però del que hem vist els hi falta el seu oposat i el col·locador que van disputar l'Europeu l'any passat aquí», va dir ahir el seleccionador i també jugador, Martí Castella.

Escòcia va derrotar fa un any els andorrans per un clar 3-0, i això va fer mal als tricolors, que avui però volen treure's aquesta espineta. Però, el capità d'Andorra, Javi Borrego, va destacar ahir que aquell partit «va ser diferent»: «Ara tenim al Xavi [Folguera] i el Cristian [Salvador] està en molt bona forma». El ben cert és que el duel d'aquesta tarda contra Escòcia és per als andorrans «un dels més importants» d'aquest Europeu, segons va indicar el seleccionador nacional, «perquè hem d'evitar que passin triples empats o alguna cosa que ens compliqui la classificació».

Martí Castella va afirmar ahir que el seu equip es troba en disposició de fer front tots els rivals «excepte Xipre», tot i que va confirmar que durant la setmana hi ha hagut bastant treball físic d'intensitat «necessari per arribar amb bon ritme de competició», ja que tampoc no han hagut massa entrenaments.

LA PILOTA, UN PROBLEMA D'ACOBLAMENT/ La pilota Mikasa és un maldecap. Tan senzill com que habitualment els jugadors disputen els partits i entrenen amb pilotes de la marca Molten, però a l'Europeu la norma exigeix Mikasa. El canvi implica dificultats: «És molt diferent a la Molten, durant l'atac no es nota massa perquè li pegues fort i punt, però per a la recepció sí que es nota molt perquè és com si flotés més». Així ho explicava ahir el capità Javi Borrego que, tot i això, afirmava que no era excusa: «És qüestió d'acostumar-se».

En la mateixa línia parlava el seleccionador Castella, que va afirmar també que durant els entrenaments s'havia notat una millora en el tractament d'aquesta pilota, que avui començarà a volar.

XIPRE, INDISCUTIBLE / El que ningú no discuteix és qui serà el gran favorit a guanyar aquesta fase. Es tracta de Xipre, una selecció que cavalca a un nivell superior a la resta. Escòcia, Andorra, Luxemburg i Islàndia poca cosa tenen a fer contra els xipriotes, excepte sorpresa majúscula, així que la lluita serà per les altres dues places, el que complica la classificació.

¿PER QUÈ ALS SERRADELLS? / La Federació Andorrana de Vòlei va voler disputar el Campionat d'Europa al Poliesportiu de Govern, repetint així una experiència que ja es va viure la temporada passada amb la disputa de la primera fase d'aquesta competició. Però, les circumstàncies han obligat a desplaçar l'esdeveniment als Serradells, amb la dificultat que inclou el fet que obligui a la gent a agafar el cotxe per traslladar-se a veure els partits. El problema era que la previsió esportiva d'ocupació de pavellons, que inclou tots els equips del Principat, incloïa que el River pogués haver estat obligat a jugar el cinquè partit de la sèrie de de quarts de final del play-off d'ascens a LEB Or diumenge dia 9. El fet que el River aconseguís la classificació dimecres passat a Plasencia i evités aquest cinquè duel, no ha evitat que la competició europea del vòlei es disputi igualment als Serradells. Amb tot, la FAV i la selecció esperen que el pavelló tingui un bon ambient a les 19.30, quan la selecció comenci el seu enfrontament contra Escòcia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT