PUBLICITAT

L'ascens de categoria a la Davis resulta gairebé una quimera

  • Poux, Gelabert i Blasi viatgen a Skopje amb la intenció de deixar Andorra entre el 6è i 12è
R. M. S.
SANTA COLOMA

Periodic
D'esquerre a dreta, el capità Jordi Vila i els jugadors Gerard Blasi, Damià Gelabert i Jean Baptista Poux, ahir Foto: TONY LARA

la Copa Davis es presenta per a Andorra en un moment ideal per la transició de l'equip, ara que hi haurà dues cares noves amb Damià Gelabert i Gerard Blasi, que acompanyaran Jean Baptiste Poux a Skopje (Macedònia). La competició més important per nacions no serà un maldecap per cap equip europeu de la categoria 3 on hi són els andorrans, perquè cap dels continentals baixarà de nivell, i llavors la cita a Macedònia resulta una lluita quimèrica per a Andorra per pujar, però sí per contra una lluita motivant per sumar punts i millorar el rànquing mundial, on l'equip del Principat és ara 94è. L'objectiu a Macedònia, segons la Federació Andorrana de Tennis (FAT), és acabar entre el 6è i el 12è.

A Skopje, on els partits començaran a partir de meitat de la setmana vinent –l'equip andorrà viatja demà– hi haurà 12 seleccions perquè a última hora Azerbaidjan ha estat baixa. Així, a més d'Andorra la llista de països està formada per Albània, Islàndia, San Marino, Armènia, Geòrgia, Macedònia, Malta, Montenegro, Moldàvia, Turquia i Noruega. El sorteig d'enfrontaments es farà un dia abans de la competició, i tot estarà format per quatre grups de tres equips, on els caps de sèrie seran Macedònia (cap de sèrie número u), Moldàvia (número 2), Montenegro (número 3) i Turquia (número 4). De cada grup, el guanyador passarà a unes semifinals que determinarà dos vencedors, i aquests seran els equips que aconseguiran l'ascens a la segona categoria de la Copa Davis. «Serà molt difícil pujar», va dir ahir el president de la Federació Andorrana de Tennis, Francesc Garcia. «Tots els països són professionals i això fa molt difícil per equips com nosaltres el poder pujar», va indicar el capità de l'equip, Jordi Vila.

TRES ESPASES, SENSE VILA / Andorra hi serà a Skopje amb tres jugadors, Poux –l'andorrà que més partits de la Davis ha disputat, amb 54; li segueix a la llista oficial Joan Jiménez, amb 31–, Gelabert –debutant– i Blasi –torna a aquesta competició després d'haver format part de l'equip al 2003, tot i que no jugar–, i amb Jordi Vila només en funcions de capità. «Només jugaria si un està mig mort i altre a l'hospital», va assegurar el fins el moment jugador de l'equip nacional.

Poux, que considera que porta una temporada «un pelet irregular», va afirmar ahir que és una Davis «en un any de transició per nosaltres», i va destacar les noves incorporacions: «Els veig molt motivats, i això és la base. Damià és el futur d'Andorra i Gerard de jovenet ja havia estat a la Davis però ara torna amb ganes». El número u de la FAT va confirmar que pujar «està molt complicat». Per la seva part, Blasi va assegurar: «Poder anar a jugar la Davis és per mi el primer premi, però és el primer pas i el més petit, perquè ara el més important seran els partits, i vaig amb ganes de fer-ho el millor possible». Així mateix, el debutant Gelabert va destacar que la seva presència li servirà «per agafar experiència, que és el que em falta». També va destacar que es troba millor en la disciplina de dobles, on jugarà en principi amb Poux de parella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT