PUBLICITAT

La FAM presenta l'equip nacional i una campanya més llarga de l'habitual

  • La Copa del Món s'inicia diumenge a Arles sur Tech amb una Vertical amb tots els corredors
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sanvicente, amb Font i Teixidó al darrere, en una imatge d'arxiu Foto: E. C.

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) canvia el xip, oblida l'hivern i es posa a córrer per la muntanya amb el seu equip nacional de l'especialitat. La FAM debuta diumenge 8 de maig a la Copa del Món amb la Vertical d'Arles sur Tech, que comptarà amb tots els corredors, per fer front una temporada extremadament llarga que arribarà al novembre, amb la prova final dels Campionats d'Europa al Puig Campana d'Alacant. Al mig de tot, l'objectiu de intentar col·locar algun dels seus integrants entre els 15 millor corredors. A l'Europeu, la pretensió és ser entre els vuit primers països.

Lluís Sanvicente, Ferran Teixidó, Óscar Casal, Marc Casal i Joan Valls composen l'equip que està complementat per un Xavi Teixidó que dedicarà la temporada a competir a les proves verticals de torres, tot i que si està en condicions s'inclourà en alguna cursa. La cita amb el Puig Campana és també important per ell, tot i que des de la FAM confirmen que per arribar en forma al novembre, tot començant ara la temporada de competició i amb un calendari tan exigent, s'haurà de fer una planificació específica per aquella cita.

Arles sur Tech (1km vertical, 4,5 de llargada) obre el calendari de la Copa del Món i de la FAM. La continuació serà a Zegama el 29 de maig (42km) només amb Ferran Teixidó i Lluís Sanvicente, mentre que la campanya seguirà amb la primera prova del Campionat d'Europa, que serà el 12 de juny a Poschiavo (Valmalenco). La cursa serà de 30km i comptarà amb quatre corredors de l'equip nacional, tot i que les curses d'Arles d'aquest pròxim cap de setmana com la de Caramont –seu dels Skygames del 2012– poden dictaminar alguna sorpresa a l'expedició andorrana, segons valors d'estat de forma de cada corredor.

EL 26 DE JUNY, CANILLO / La cita amb la Copa del Món es tornarà a agafar amb el Trail que acollirà Canillo el 26 de juny, amb una llargada d'uns 25km i on la FAM s'ha posat d'objectiu obligatori tenir algun corredor dins dels 20 més ràpids. Aquí el calendari viurà una aturada de gairebé un mes, perquè fins el 24 de juliol no hi haurà nova cita amb la Copa del Món. Llavors els corredors escollits pels tècnics de la Federació correran a Canazei la prova dels Dolomites italians, on serà imprescindible acabar entre els 20 primers per obtenir el bitllet per córrer la cita final de la Copa del Món a Les Grignes.

La temporada 2011 serà ben llarga i ben dura per tots els membres de la FAM, amb limitacions econòmiques incloses, però amb l'esforç i sacrifici habitual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT