PUBLICITAT

El River treballa per situar 400 cadires més al Joan Alay

  • La disputa de la Final a 8 d'hoquei al Poliesportiu obliga al canvi de pavelló en les semifinals
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors del River, ahir al centre termolúdic de Caldea, on van acudir per recuperar la musculatura Foto: TONY LARA

La disputa de la Final a 8 de la Lliga Europa d'hoquei patins al pavelló de Govern, tradicional espai de joc del BC River Andorra, del 18 al 21 de maig, obligarà al club andorrà a canviar d'escenari de partit en les semifinals del play-off d'ascens a la LEB Or. Aquest fet obligarà al club a ampliar l'aforament, a més de moure les cistelles d'un pavelló a un altre. La intenció de l'entitat és situar al voltant de la pista de l'Alay unes 400 cadires que puguin doblar la quantitat de públic que cap al petit pavelló andorrà.

El River ha gaudit en els quarts de final del factor pista al seu favor, tot i que no ha necessitat forçar la màquina i en els tres primers partits ha solucionat la sèrie amb un clar 3-0 contra el Plasencia Extremadura. En semifinals, però, no tindrà el factor pista contra, previsiblement, el Promobys Tíjola, el que significa que els dos primers enfrontaments seran a Almeria els dies 13 i 15 de maig, i els dos següents al Principat, el 18 i 20, dies en què el Poliesportiu estarà ocupat per la Final a 8 de la Lliga Europea d'hoquei patins. Així doncs, el Joan Alay serà l'escenari dels dos duels. Cal recordar que la sèrie és al millor de cinc partits, i per tant és possible que no hi hagi un quart enfrontament si algun dels dos equips fa un 3-0. En cas d'haver d'arribar a un cinquè enfrontament, aquest es disputaria de nou a la pista del Promobys Tíjola.

EL JOAN ALAY ÉS UN TALISMÀ PER AL RIVER / Ni el cos tècnic actual del River ni els seus jugadors, amb alguna excepció, sap el que és jugar amb tanta tensió al petit pavelló Joan Alay. Aquest escenari ha estat tradicionalment on el River ha jugat sempre a la Lliga EBA, i és un talismà per als andorrans perquè allà mateix es va assolir fa dues temporades l'ascens a la LEB Plata, en uns play-off màgics que tots els aficionats al bàsquet del Principat recordaran amb un bon regust pel que es va viure.

ES VOL ARRIBAR A LES 800 PERSONES / El club és conscient que la mitjana de públic que acudeix a veure els seus partits està entre 400 i 500 persones, i és per això que l'Alay es queda petit. Les graderies tenen una capacitat per a 400 persones, però l'entitat que presideix Gorka Aixàs treballa per poder situar al voltant de la pista cadires com per albergar altres 400 persones. El ben cert és que si s'omple el pavelló serà una autèntica bomba per al rival, que viurà molta pressió de l'afició local, que si bé no és de les més sorolloses, sí desperta en les ocasions especials.

DESCANS DE L'EQUIP A CALDEA / La plantilla i el cos tècnic del River va arribar ahir al matí a Andorra després d'un viatge de nit i de deu hores des de Plasencia, on es va guanyar el bitllet per ser a semifinals. Ara, mentre la resta d'equips encara tenen partit avui perquè han de concretar les sèries de quarts de final, els andorrans preparen amb calma les semifinals, on tindran de rival, gairebé amb tota seguretat, el Promobys Tíjola. Així, la plantilla va acudir ahir a la tarda al centre termolúdic de Caldea d'Escaldes-Engordany per regenerar la musculatura en el que va ser un dia exclusivament de recuperació. Avui tornaran als entrenaments físics.

El River espera el Tíjola, un equip que avui hauria de tancar el seu bitllet a semifinals, després que dimecres caigués per la mínima davant del FEVE Oviedo i per un triple miraculós en l'últim segon.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT