PUBLICITAT

Ribas no descarta la plena adhesió a Europa

  • L'excap de Govern considera que la regularització de la situació d'Andorra amb Europa arribarà al 2018, una situació que comportarà la integració jurídica i econòmica
10875_oscar ribas
L'excap de Govern, Òscar Ribas. Foto: ANA
L'excap de Govern, Òscar Ribas, ha manifestat que, com a empresari, es qüestiona si no seria millor demanar l'adhesió plena a Europa, tot i ser conscient que proposar això a Andorra pot ser considerat un "escàndol". Ribas ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA. L'excap de Govern considera que la regularització de la situació d'Andorra amb Europa arribarà al 2018, una situació que comportarà la integració jurídica i econòmica del Principat al marc europeu. I en vistes a aquesta situació és quan Ribas es planteja si no seria millor demanar l'adhesió plena.
Ribas creu que l'adhesió plena a Europa seria la manera de poder tenir veu i vot ja que considera que si inevitablement s'ha d'acceptar tota la legislació comunitària, el país hauria "almenys de poder tenir representants i un comissari". Ribas és conscient que és pràcticament "impossible" però creu que cal demanar-ho perquè la UE es pronunciï per dir que no. L'excap de Govern creu que si al 2018 s'arribarà a la regularització de la situació amb Europa, amb l'adhesió plena s'evitaria "el gran perill que Europa ens integri sense poder participar a les decisions que ens afectin". En aquest sentit, ha recordat que "Andorra per la UE és una cosa molt feble i la dinàmica que està prenent Europa envers els microestats és d'anar-los incorporant sense els beneficis".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT