A semifinals amb solidesa

• El River venç un Plasencia encertat en un principi però que cau gràcies al treball defensiu dels andorrans
PLASÈNCIA

Alegria continguda al BC River Andorra, que ahir va signar per la via ràpida el passi a les semifinals del play-off de l’ascens a LEB Or, però al mateix temps intenta que les coses es prenguin en calma i baixar una eufòria que no hauria d’arribar amb tot el que queda per davant. Els andorrans es van imposar ahir en el tercer duel de la sèrie de quarts de final a un Plasencia Extremadura que va durar el que va durar el seu encert i el que va tardar el River en despertar al tercer quart, quan semblava que deixava escapar la victòria que havia merescut fins el moment. Amb el 3-0, ara toca tornar a Andorra –l’equip arriba avui– i descansar per preparar a partir de divendres les semifinals.
El River va començar amb una forta defensa però el Plasencia va insistir en el tir exterior i el seu encert el va catapultar a mantenir-se en el marcador seguint el ritme dels andorrans. El conjunt que entrena Joan Peñarroya va viure en la igualtat una mica esperant la seva oportunitat, mentre els llançadors extremenys mantenien viu l’equip local. Peñarroya va apostar per Holmes en defensa per frenar el base Bustamante, i el nord-americà va respondre a la perfecció gairebé anul·lant el cervell del Plasencia. La feina de Holmes i de tot l’equip va permetre el River arribar al final del primer quart només tres a sota (17-14).
El segon quart va viure la cara ofensiva dels andorrans amb intensitat i ganes. La força tricolor es notava i al descans el marcador afavoria el River amb un 25-29, tot i que en cap moment els andorrans van donar mostres de poder trencar l’enfrontament.
El tercer quart va ser decisiu, perquè el River necessitava posar totes les seves cartes sobre la taula per demostrar la seva superioritat, i aquesta va arribar de la mà de la defensa fonamentalment i de la recuperació quan pitjor estaven les coses. Si bé els de Peñarroya estaven per davant en el marcador, el Plasencia va aconseguir un parcial de 10-0 (28-36, 38-36) que va deixar el River fins i tot per darrere en el marcador.
Les alarmes van fer despertar els andorrans, i entre ells va destacar el paper de Dani Marín, que va sortir amb l’ordre de defensar a mort tot i carregar-se de faltes –amb quatre va acabar, les mateixes que el brau Holmes–, i així el treball global va començar a donar fruits.
Amb tot, les diferències no eren ni molt menys definitives, perquè el River ballava en un marge de quatre o cinc punts per sobre, i el Plasencia no es rendia. Va ser en l’últim quart quan es va trencar del tot el partit i l’eliminatòria, perquè els locals havien viscut massa del seu encert de cara a cistella, i perquè el River havia fet mèrits per sortir del pavelló Ciudad de Plasencia digne guanyador.
Ara queda descansar, recuperar jugadors –Pablo Sánchez, Néstor Zamora...– i pensar en les semifinals. Una altra porta que s’ha d’obrir.