PUBLICITAT

L'acreditació dels guies turístics, per al juliol vinent

  • Les formacions tindran una durada de 25 hores i començaran a finals de juny
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

L'Associació de Guies Turístics d'Andorra ja té data per l'execució d'una de les seves demandes. Es tracta de l'aconseguiment d'una acreditació formal que atorgarà el Govern després d'una nova formació. Fins ara els guies turístics que formen part d'aquesta associació rebien una formació del departament de patrimoni cultural i d'altres complementàries. Ara però la unificació en un curs d'una única formació i el corresponent títol que serà una acreditació formal dóna més garanties a aquest col·lectiu que pateix un intrusisme forà de guies estrangers que venen en excursions i inclòs també de conductors d'autobús que fan de guies.

Aquesta decisió es va prendre el passat dimarts en una reunió amb el ministre de Turisme, Claudi Benet, i les representants de l'Associació de Guies Turístics d'Andorra. La vicepresidenta del col·lectiu, Maria Rosa Suñé, va explicar ahir que a finals de juny es preveu que s'iniciï aquesta formació a la qual hauran de passar tots els que vulguin ser guies al país.

El contingut de la formació que tindrà una durada de 25 hores ha estat decidit pel departament de Cultura de l'Executiu però també s'ha comptat amb l'aportació del que els guies van reclamar perquè creuen convenient.

Ara però, tot i que els guies ja disposen de formacions específiques hauran de tornar a cursar algunes formacions per disposar d'aquesta acreditació, que s'espera sigui un distintiu legal per evitar l'instrusisme.

Els guies turístics tenen un seguit de reivindicacions més pendents, com són la col·laboració més directa amb el Govern per participar en actes conjuntament. Neguits que seguiran demanant al nou titular de Turisme, Francesc Camp.

Des del col·lectiu van agrair ahir la implicació que ha tingut Benet en el sector dels guies turístics amb unes reunions periòdiques per proposar les demandes. Aquest ha estat el primer representant de l'Executiu que ha donat veu aquesta associació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT