PUBLICITAT

El PP vol eximir de l'impost de successió els emigrants

  • Prada reitera la voluntat d'acabar amb la discriminació per raó de residència
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Del Pino, Prada i Benítez en l'entrega del cartell electoral, ahir Foto: ANA / N. S.

El director del Partit Popular a l'Exterior, Alfredo Prada, va explicar ahir durant la seva visita a Andorra que la seva formació ha proposat eliminar l'impost de successió i donació pels espanyols residents a l'exterior. A dos dies de l'inici de la campanya per a les eleccions a 13 comunitats autònomes i a tots els municipis espanyols, Prada va explicar que actualment l'impost de successió és una competència de les autonomies però va defensar eliminar aquest pagament en el cas que el gravamen s'hagi suprimit a la comunitat d'origen, informa l'ANA.

D'altra banda, Prada va reiterar que vol acabar amb la discriminació que hi ha entre els espanyols residents a Espanya i els ciutadans que viuen a l'estranger. El representant del Partit Popular va aprofitar per explicar que l'objectiu de disposar d'una seu a Andorra, així com en 26 països més, és escoltar als espanyols que viuen a l'estranger. Així, per no fer distincions entre els ciutadans que viuen a Espanya i els que no, pretenen modificar la legislació per tal que no es discrimini a ningú per qüestió de residència.

Baixa participació / Prada va exposar que en aquests comicis s'ha registrat un índex de participació del nombre de votants a l'exterior molt baix. En el cas andorrà, només s'han inscrit 273 espanyols. El representant del PP va assegurar que aquest descens en la participació és causa de la «manca de voluntat política del Govern de ZP» per tal de fer una campanya informativa entorn a la reforma jurídica realitzada en la llei. A més, va afirmar que s'ha trencat l'esperit de gratuïtat del vot, ja que fina ara no s'havia hagut de pagar ni pel segell ni pel sobre per participar. Tot i això, Prada es va mostrar satisfet que durant els tres últims dies de campanya es pugui votar a l'ambaixada gràcies a les urnes que estaran obertes als espanyols que s'hagin inscrit prèviament.

Per la seva banda, el president de l'Associació d'Amics Populars, Juan Antonio del Pino, va recordar que l'entitat torna a presentar la candidatura pel Consell de Residents Espanyols (CRE). Del Pino creu «important que la gent sàpiga què és un òrgan consultiu com aquest» i va descartar que l'òrgan desaparegui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT