PUBLICITAT

L'ABA reclama la indemnització per l'escorcoll de Canillo

  • Els afectats lamenten «la passivitat inexcusable del Govern» en el cas
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La caserna de bombers de Canillo Foto: TONY LARA

L'Associació de Bombers d'Andorra (ABA) va entrar a la Batllia una demanada administrativa per reclamar una indemnització per danys i perjudicis derivats de l'escorcoll a la caserna de bombers de Canillo. Els bombers afectats, juntament amb l'Associació, van trametre aquesta demanda després de constatar la manca de resposta del Govern, a qui van reclamar la quantificació de la indemnització, en compliment de la sentència del Tribunal Constitucional que els donava la raó.

Els bombers justifiquen la decisió d'entrar la demanda a la Batllia per «la passivitat inexcusable del Govern». A més, en el comunicat tramès per l'Associació es recorda que «vist que el Govern no havia iniciat cap actuació contra els actors de les vulneracions dels nostres drets constitucionals», van presentar un escrit al Govern instant a què comencés les actuacions legals oportunes contra els actors implicats. En aquest sentit, lamenten que «fins al moment no es té cap coneixement que s'hagi emprès cap acció». Per tot plegat, qualifiquen «d'inacceptable i vergonyosa» l'actitud del Govern davant la sentència del Tribunal Constitucional.

L'Alt Tribunal va reconèixer que l'accció policial i l'actuació del director adjunt del Departament Especial de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament del moment –l'agost del 2009– a la caserna de bombers de Canillo va vulnerar els drets a la intimitat i al secret de les comunicacions, reconeguts a la Constitució. Per això els bombers afectats i l'ABA van presentar la petició davant el Govern reclamant la quantificació de la indemnització. L'Executiu tenia un termini de dos mesos per respondre i va allargar-lo un mes més, per resoldre la qüestió després de les eleccions generals. El termini s'acabava finalment, segons l'ABA, el 13 d'abril passat, però el Govern encara no ha donat resposta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT