PUBLICITAT

La CEA veu en l'Arzerbaidjan una oportunitat d'expansió

  • Una missió empresarial viatjarà al país asiàtic després de l'estiu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Empresaris assistents a la trobada de la CEA amb l'ambaixador d'Azerbaidjan, Altai Efendiev,ahir Foto: ANA

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) va acollir ahir una presentació de les oportunitats de negoci que pot oferir l'Azerbaidjan, de la mà del seu ambaixador, Altai Efendiev.

Segons el diplomàtic, aquest país viu un moment de creixement econòmic gràcies a la indústria petrolera i està en procés de diversificació de l'economia cap a sectors com el de les energies renovables, el turisme, les infraestructures i les tecnologies de la informació i la comunicació, entre d'altres. Per a Andorra, aquest país pot ser una oportunitat per exportar els coneixements que tenen els empresaris en camps com el del turisme de neu o de l'enginyeria, tal com va destacar ahir el president de la CEA, Xavier Altimir. Altimir va anunciar que s'organitzarà una missió empresarial a l'Azerbaidjan per a després de l'estiu amb els empresaris interessats. A més, va considerar que també pot ser una oportunitat per captar inversors i per atreure turistes.

L'ambaixador de la República d'Azerbaidjan, Altai Efendiev, va explicar que es tracta d'un país molt dinàmic i amb estabilitat política, i que el negoci de l'explotació del petroli i del gas els està permetent tenir uns creixements anuals d'entre el 10 i 15%. El país, segons Efendiev, està en procés d'invertir els beneficis d'aquest sector per diversificar l'economia, i vol desenvolupar àmbits com el del turisme, i en especial el de neu, amb la posada en marxa aquest any del primer domini esquiable, que és l'inici d'un gran projecte que vol arribar a acollir 10.000 esquiadors diaris. Per aquest motiu, necessiten knowhow i experiència, i creuen que Andorra pot ser un lloc interessant per trobar-ho. Efendiev també va parlar del sector de benestar i salut, i de la possibilitat d'atreure turistes andorrans a l'Azerbaidjan i a l'inrevés, informa l'ANA.

SERVEIS / El president de la Confederació Empresarial, Xavier Altimir, va explicar que es tracta d'una presentació interessant perquè els empresaris andorrans puguin exportar els seus serveis i el seu coneixement, i alhora, estar oberts a empreses d'aquest país interessades en establir-se a Andorra. Altimir va considerar que és interessant aprofitar el bon moment que viu l'economia de l'Azerbaidjan i la necessitat que tenen de diversificar-la tenint en compte que el petroli es pot acabar.

En aquest sentit, Altimir va ressaltar que «un dels valors que tenim són els 50 anys d'experiència en el turisme de neu» i que el que cal és vendre aquest knowhow «que és de les poques coses que tenim a Andorra».

L'ambaixador va afirmar que aquesta presentació és un primer pas de les relacions entre ambdós països, i espera que es puguin promoure acords bilaterals en un futur.

De moment, la CEA ja ha anunciat un viatge empresarial per a després de l'estiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT